Biztosan ismered te is a Mátyás háza előtt muzsikáló csapatokat, vagy a Play hangszerbolt előtt gitározó srácot. És ugye, hallottad már a torkaszakadtából éneklő lányt is a Deák Ferenc utcai fagyigép mellett? Biztosan sokszor elhatároztad, hogy igen, majd egyszer szentelsz időt arra, hogy elmélázz körülöttük és mindent kizárva magad körül tétovázol pár röpke pillanatot, átadva magad az utcai csodahangulatnak. És biztosan ez még soha nem jött össze úgy, ahogyan szeretted volna, mert általában csak rohantál ezeken az útszakaszokon. 

Nos, most elkövetkezett a várva várt pillanat, hiszen a 10.000 BANIS OPERA projekt célkitűzése éppen az, hogy egy este erejéig az utca hangulatát és zenészeit bezárja (ezt nem kell nagyon komolyan venni) a Tranzit.ro-ba (Brassai u. 5), így, megszűntetve a továbbrohanás lehetőségét arra késztesse a hallgatót, hogy szenteljen időt a  koldulók orchestrájának, a város operájának.

„A projekt egyrészt tiszteleg az utcazene előtt, elismeri mint műfajt minden specifikus jellegével együtt, másrészt rávilágít a művészek kiszolgáltatott helyzetére és létbizonytalanságára. Nem utolsó sorban figyelmünket a megállásra és meghallgatásra, irányítja”– vallják a szervezők az esemény leírásásban.

Töltsd meg a péntek 13-at zenélő babonával. Este 8 órától a Tranzit házban.

További információkat itt találsz.
Hozzászólások