Hogy a szesszió előtti napokon is találjuk meg a nekünk való elfoglaltságot

  • Pénteken rajtol a XIX. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia. A rendezvény célja, hogy a diákok tudományos munkáját segítse, lehetőséget teremtve arra, hogy kutatási eredményeiket társaik és egy szaktudású zsűri előtt megmutassák. A konferenciára közel 300 dolgozattal neveztek be a hallgatók, ezek 40 szekcióra osztódnak. A rendezvény programját az etdk.kmdsz.ro honlapon nézhetik meg az érdeklődők. Az előadásokra mindenki szabadon elmehet, a részvétel ingyenes.

 

  • A végzős színi hallgatók újra bemutatják pénteken a Harag György Stúdióteremben a g. a.me mozgásszínházi előadást, melynek központi témáját – a végzősök leírása szerint – a gyerekkor és felnőttkor közötti határvonal folyamatos megkérdőjelezése képezi, az a pont, ahol az elképzelt valóság megütközik a realitással. Szombaton, május 21-én pedig egy bemutatóra készülnek, az Uborka című előadást láthatják a nézők, mely szünet nélkül két órát tart majd. Ez utóbbi korhatáros, 16 éven aluliak számára nem ajánlott. A belépés ingyenes, mindössze előzetes regisztráció szükséges a Facebook-eseményeken.

game

  • A Váróterem Projekt eheti produkciója Az Occupy Yourself című, Cosmin Matei által rendezett előadása lesz, pénteken, 20 órától. Az előadás arra próbál választ találni, hogy mi is a függőség, és mit tehetünk, miután felismertük azt. A Váróterem Projekt csapata nem mindennapi, illetve összetett színházi formák segítségével igyekszik egy egyedi betekintést nyújtani a témába, amely talán megváltoztathatja a jelenlevők nézőpontját is saját függőségeikkel kapcsolatban.

occupy

A MayDays programja folyamatosan frissül, ezért mindenkinek ajánljuk, hogy nézzen be a maydays.ro honlapra az összes esemény megtekintéséért, melyek megtalálhatóak az Eseménynaptár fülecske alatt az aktuális hétre kattintva.

Hozzászólások