,,Ne felejtsétek el, olyan ballagáson vagytok, ahol mindenki tud deriválni! ’’ – így búcsúzott a végzős magyar egyetemistáktól Vas Gergely, a Kolozsvári Műszakis Klub elnöke. A ceremónia után hajnalig buliztak a véndiákok.

Külön ballagást szervezett a Kolozsvári Műszakis Klub (KMK) a Műszaki Egyetem magyar végzőseinek az Erdélyi Múzeum Egyesület dísztermében. Elsőként dr. Bitay Enikő tartott beszédet, összefoglalva mindazt, amit mérnökként és emberként is tudni kell. Ezt követően dr. Gobesz Zsongor, a kolozsvári Műszaki Egyetem docense, és Rés Konrád, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség elnöke kívánt sok sikert a nagybetűs élethez, de főleg az utolsó vizsgákhoz. A Diplomaosztás és csoportkép-készítés után a szervezők hangulatos svédasztallal várták a ballagókat a Heltai vendéglőben, ezután hajnalig buliztak a friss diplomások.

kamilla

A KMK magyar ballagása még újdonságnak számít, idén harmadszorra szervezték meg, de évről évre növekszik a résztvevők száma. A ceremónia személyesen a magyar diákoknak szól, az egész rendezvény magyarul zajlik. Ugyan a hivatalos diplomát az egyetem adja át, a szervezők készítettek egy jelképes, magyar végbizonyítványt is.
Elegáns és szórakoztató ünnepélyt láthattak a résztvevők, annak ellenére, hogy kevés volt a szervező, és önerőből hozták össze az egész ceremóniát. A kolozsvári Műszaki Egyetem kizárólag román tantervében üdítő kivételt képez a KMK rendezvénye, ahol a magyar diákok összegyűlhetnek, együtt ünnepelhetnek.

Hozzászólások