4. Ünnepi Könyvhét megnyitó

Terveztél valamit a hétvégére? Esetleg kirándulni mennél? Fújd le most azonnal és olvass velünk vasárnap estig, mert ma délután megnyílt a 4. Ünnepi Könyvhét Kolozsváron. Igaz, elsősorban koncertekre, könyvbemutatókra és egyéb rendezvényekre fogunk ellátogatni, de attól még az olvasásé a főszerep, hiszen a könyvhét üzenete, hogy megálljon a rohanás és mindenki leroskadjon a karosszékébe egy nyomdaszagú papírköteggel a kezében. 

A Bánffy-palota udvarán a könyvmoly élőszobrokkal, óriásbohócokkal és könyvvásárral megspékelt megnyitót Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, Kelemen Hunor kulturális miniszter, Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése igazgatója, Markó Béla, a Kós Károly akadémia elnöke nyitották meg. Továbbá Kántor Lajos, a Kolozsvár Társaság elnöke Kolozsvár Büszkesége díjat adott át Nagy Péternek és Könczey Elemérnek, a Idea Könyvtérben végzett munkájukért.

A megnyitó után viszont kiürült a tér, a Jazz MP koncertjén már csak pár ember lézengett a palota udvarán. De azért a könyvhét sokkal több, mint pár beszéd és egy koncert: rengeteg érdekes programot, többek között Slam Poetry versenyt, a Magashegyi Undergroundot és könyvbemutatókat láthatunk a hétvégén a Bánffy-palotában.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

kép 1 / 8

A rendezvény teljes programját ITT olvashatjátok.

Hozzászólások