A The Perks of Being a Wallflower film alapján

A The Perks of Being a Wallflower erős érzelmi töltetű film, amely történetének középpontjában Charlie áll, a félénk, ám rendkívül érzékeny fiú, aki a középiskola kezdetén kötelezi el magát a naplóvezetés mellett. A rendező, Stephen Chbosky 1992-ben szerezte diplomáját a Dél-Kaliforniai Egyetem filmírás szakán, forgatókönyvírói szakon. A The Perks of Being a Wallflower gyártása 2011 közepén zajlott, a filmet 2012 őszén mutatták be. 

A film azonnal magával ragadja a nézőt a kiváló színészi teljesítmények és a bemutatott erős karakterfejlődés révén. Logan Lerman, aki Charlie szerepét játssza, meggyőzően alakítja a karakter szorongásait és kihívásait. Az új barátokkal való kapcsolata egyedi és mély, ami által könnyű azonosulni vele. A filmben megjelenő másik kiemelkedő színészi alakítás Emma Watson nevéhez kötődik, ő ugyanis Sam személyében ragyogtatja meg tehetségét. Watsonnak sikerült úgy átszellemülnie, hogy tökéletes kontrasztba állítsa karaktere erősségeit és gyengeségeit, ugyanakkor ezeket emberien mutassa be. Miközben a barátság, a szerelem és az elfogadás témái alkotják a film gerincét, számos nehéz társadalmi és érzelmi kérdést is kibont. 

Zeneválasztás tekintetében kivételesnek mondható a film hangulatvilága. Az olyan ikonikus dalok, mint David Bowie Heroes és a The Smiths Asleep, tökéletesen illeszkednek a történethez és fokozzák a filmélményt. A mű erőssége ugyanakkor a realisztikus ábrázolásmódban rejlik. A középiskolai élet számos nehézségét és örömét szemtől szembe ábrázolja. A szereplők sokszínűsége és mélysége lehetővé teszi, hogy minden néző bármelyikükkel együttérezhessen vagy legalábbis megértse őket. A film bátorságot ad ahhoz, hogy kilépjünk a komfortzónánkból és elfogadjuk önmagunkat, lévén, hogy ez az üzenete is. Az író-rendező összegzi és továbbgondolja a híres élőképeket; a Zabhegyezőtől egészen a Holt költők társaságáig terjed a skála, a felnőtté válás egyetemes problémáját és a függetlenséghez vezető rögös utat rendkívül szimbolikus tragédiákkal mutatja be. 

The Perks of Being a Wallflower olyan film, amely nemcsak szórakoztatja a nézőket, hanem bátorságot is ad nekik. Érzelmi hullámvasútra invitálja a nézőket és bátorságot ad nekik az álmodozáshoz, a szeretethez és önmagunk elfogadásához. Emellett inspiráló is a cselekményszál, és megérdemli, hogy a fiatalok számára készült legjobb filmek közé lehessen sorolni.

Hozzászólások