Szívesen kiengednéd a gőzt a stresszió fáradalmai után, de még nincs nyári programod? Lassan vége az egyetemi évnek, de még egy ideig távol maradnál az ősöktől? Szeretnél órákig hűsölni a Maros-parti fák árnyékában koktélt szürcsölgetve, miközben legnagyobb kedvenceidet hallgathatod? Siess, hogy le ne maradj 2017 legújabb magyar fesztiváljáról, ahol rengeteg meglepetést tartogatnak számodra! Ha sikerül még négy havert összeszedned, az ötödik belépőt ajándékba kapjátok.

Képzeld el, hogy már minden vizsgán túl vagy, a szervezetedben lévő koffeinmennyiség pedig kezdi visszanyerni normális értékét. Megnyugodtál, hogy ezt a szessziót is túlélted, és a karikák is lassan kezdenek halványodni elnyűtt arcodon. Végre ismét visszatérhetsz az élők sorába, miután zombiként, napi 3-4 óra alvással éltél több héten keresztül. Az íróasztalodon tornyosuló jegyzeteidet végre bedobozolhatod a soha viszont nem látás reményében, és sikerül nagytakarítást végezned a harctér látványát imitáló élettereden, ahol kivívtál egy újabb győzelmet. Lassan megválsz hősiesen helytálló harcostársaidtól: a chipses zacskóktól, a kólásüvegektől, az energiaitalos dobozoktól, a pizza maradékoktól. Mielőtt viszont hazasietnél, még egy utolsó alkalommal szeretnél úgy igazán kirúgni a hámból, és az év alatt felgyülemlett feszültséget szélnek engedni, ezért felpakolsz, összeszeded a maradék összes lejedet, és felülsz a Marosvásárhelyre tartó járatra, hogy részese legyél az idei nyár legszínesebb fesztiváljának, a Vibe-nak.

No, de mielőtt ennyire előreszaladnál, gyere, tarts egy kis szünetet két kurzusanyag átolvasása között, és kukkantsd meg, hogy mi minden vár rád július 6. és 9. között.

A szervezők úgy gondolták, hogy megkönnyítik számodra a tájékozódást a fesztiválon, így színkódokkal látják el a koncerthelyszíneket, hogy a legmámorosabb állapotodban is könnyen megtaláld a színpadokat. Ha a kedvenceid között ott van a Wellhello, a Margaret Island, az Intim Torna Illegál vagy a sZempöl neve, akkor kövesd a magentát, azaz a bíborvöröst, és megtalálod a nagyszínpad felé vezető utat.

margaret island

Ha inkább az AKPH-t csíped jobban, és a Kelemen Kabátban vagy a Hősök és Bëlga slágereit tartod nyerőnek, kövesd a sárgát, és rálelsz a Yellow Stage-re, azaz a kisszínpadra. Ahhoz, hogy eljuthass a legnagyobb bulik helyszínére, keresd a kéket egészen a Blue Arénáig, ahol a fesztivál magyarországi és hazai DJ-i mellett a nemzetközi palettáról is érkeznek előadók. Akik a fergeteges party hangulatot biztosítják: Borgore és Pendulum DJ Set, Chris Lawyer, Sterbinszky, DJ Shiver, Detour.

Ha azt hiszed, hogy három a magyar igazság, mi még adunk egy ráadást is, ahol kifejezetten az erdélyi előadók szórakoztatják majd a fesztiválozókat. A lila színkóddal ellátott Kompgyárban Quidbop, RGDN, Vekt! és Dodo mutatkoznak be. A helyszín különlegességének számít, hogy a készülőben lévő, a sZempöl zenekar által jegyzett fesztiváldalban is hangsúlyos szerepet fog kapni.

Jogosan felteheted a kérdést, hogy akkor azzal a négyet fizet, ötöt kap akcióval mi is a helyzet. Nyugalom, mert nem feledkeztünk meg az ígéretről. Ha nem a magányos farkas kategóriába tartozol, és haverok nélkül számodra elképzelhetetlen bármelyik fesztivál, igazán szerencsés helyzetben vagy, mert a szervezők kifejezetten gondoltak a magadfajtákra is. Ha van legalább négy barátod, akiket szívesen magaddal vinnél, hogy együtt vájbolhassatok, június 30-ig élhettek a csoportos kedvezménnyel, és még pénzt is spóroltok vele. Látogass el a biletmaster.ro honlapra, és a jegyértékesítő pontoknál szerezd be a kedvezményes bérleteket. Ha az online vásárlás nem a te műfajod, a fővároson kívül összesen 15 erdélyi városban juthatsz hozzá a jegyekhez: Marosvásárhelyen, Kolozsváron, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Gyergyószentmiklóson, Nagyváradon, Szatmárnémetiben, Nagybányán, Aradon, Brassóban, Besztercén, Medgyesen, Déván és Temesváron.

4+1

Ha esetleg sürgős családi program húzza keresztbe számításaidat, akkor sincs veszve a helyzet, mert napijegyeket is válthatsz. Ehhez látogass el a vibefesztival.ro weboldalra, és kezdd el böngészni a programot. Ha mindez eddig nem lett volna elég, képzeld el, hogy több száz erdélyi fiatal kérésére Kis Grófo és Pixa, valamint a népszerű magyarországi reggae banda, a Riddim Colony is fellép Marosvásárhelyen. Ugye, vétek lenne nemet mondani mindezek után?

Most pedig öltsd magadra a harci ruhát, küzdj meg a félelmetes vizsgaszörnyekkel, jutalomként pedig learathatod a Maros-parti babérokat.

 

Hozzászólások