Megnéztük a Wellhello-filmet

Ülök a laptopom előtt, és azon gondolkozom, hogy éppen egy olyan filmről akarok írni, amelyet a Wellhello dalszövegei ihlettek. A bennem élő tizenéves rockerlány elárulva érzi magát, de a huszonéves fejem be meri vallani: igenis hallgatom Fluor Tomiékat a kezdetektől, és azóta próbálom fejtegetni, hogy ez a banda mitől is működik olyan jól. Mi az a fűszer, ami miatt ők ennyire sikeresek lettek a semmiből? Aztán jött a #Sohavégetnemérős, hogy ezt elmagyarázza nekem. Az írás nem annyira spoileres, nyugodtan elolvasható anélkül, hogy rontana az élményen.

A Tiszeker Dániel rendezte film 2016-ban került a magyar mozikba, és ahogy várni lehetett tőle, azonnal az élen kötött ki. Egy olyan moziról beszélünk, amely hat kis történetet tartalmaz, amelyeket a zenekar szövegei inspiráltak. Tele van olyan szituációkkal, amelyekben mindannyian voltunk már, de ha nem, akkor is nagyon ismerősek. Biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan pillanatok, amikor a kis hang felordít a fejedben, hogy „Na, ez!” Van itt minden: kínos Tinder-randik, Facebook stalkerkedés, random szerelembe esés, szóval, csupa olyan témák, amiket egy generációs filmtől elvárnánk. A #Sohavégetnemérősnek és a Wellhellonak van egy közös pontja, amitől remekül működnek: mindkettő kiválóan beszél a fiatalok nyelvén. Megfogja a problémáikat, örömüket, bánatukat és beledobálja egy filmbe. Azonosulni nagyon könnyű vele, hiszen rólad, rólam vagy bárki másról is egyaránt szólhat. Ez az a bizonyos fűszer, amiről beszéltem. Mindezt megtetőzi az, hogy a filmnek remek, fiatal színészei vannak, akik jó alakításokat hoznak. Technikailag és vizuálisan is a helyén van, vannak benne zseniális megoldások történet-ügyileg: a Facebook-os exek sztori például pont ilyen.

dehir.hu

Összességében, a film remek, ajánlom mindenkinek teljes szívvel! Ne várjatok tőle világmegváltó dolgokat, ez egy „könnyen nézhetős” esti szórakozás. Nem vet fel nagy kérdéseket, nem hagy mély űrt maga után. Pont arra jó, hogy egy kicsit elengedd magad. Ha pedig ismered a Wellhello munkásságát, még nagyobb élmény lesz. Szerintem – nem hittem volna, hogy ezt valaha leírom – randi filmnek tökéletes lehet. Ha ismerkedős fázisban vagytok, a pasit/csajt erre vidd el!

 

Hozzászólások