Mint tudjuk, a romániai hallgatók az államelnök választás margójára szabadnapot kaptak november 14-17. között, ezáltal is elkerülve az egyetemista központok körüli választókerületek túlzsúfoltságát, illetve felhívva a figyelmet a közelgő államelnök választás második és egyben utolsó fordulójára.

Hazánk oly csodált, tanult és remekbeszabott miniszterelnökének javaslatára bizonyára sok diák kap is az alkalmon, és a röpke négy napos kényszerszabadságán elutazik, hazamegy, letölt egy filmet és/vagy befejezi a kedvenc sorozatát. Cseppet sem az államelnöki hadakozással lesz elfoglalva, és ha már otthon van, kényelmében valószínűleg nem fog „csak egy politikusért” felkelni egy borús novemberi délután. És látta Victor Ponta, hogy ez jó.

Tudniillik, a PSD fő szavazóbázisa a Kárpátokon kívül, főként létminimum alatt élő elkeseredett és megvesztegetett nyugdíjasok. Számos hazai nagyvárosban (Kolozsvár, Temesvár, Jászvásár stb.), ahol jelentős számú oktatási központ is működik, több ezres tüntetések zajlottak az elmúlt héten a szocialista párt handabandája ellen demonstrálva. A résztvevők többnyire tanulók, egyetemisták, akiknek ezúttal nem lesz lehetőségük ilyen számban együtt utcára vonulni, hiszen fizikailag nem lesznek jelen a városban. Továbbá a külföldön élő románok világlátottsága és a fiatal értelmiségiektől származó jelentős ellenszenv a szavazatokon is meglátszik, ezért mindkettőt érdemes adminisztratív módon távol tartani az urnáktól. Friss hírek szerint egy elsőéves fővárosi joghallgató már bűnvádi feljelentést is tett a több sebből vérző „egyetemi minivakáció” miatt. Mondjon bárki bármit, a jelenlegi miniszterelnök sok mindenben lehet inkompetens, de politikailag egy bravúrosan jó játékos.

Egyszóval zajlik az élet, de öröm azt látni, hogy az ifjúság is végre összefog és érdeklődést mutat a közélet iránt, ha ilyen átlátszó és óvodás módon próbálják átverni mézesmadzagos szabadnapokkal. Az emberek kezdik megérteni, hogy a társadalmi nyomás, a távolmaradás és a tüntetéshullám még nem elég, a mi fegyverünk ugyanis a szavazat, amivel mi is képesek vagyunk őket kényszerszabadságra küldeni.

Hozzászólások