Új kocsmajátékot mutat be a KMDSZ Diáknapok egyik rendszeres résztvevő csapata. A Bummeránga a Csatasör névre keresztelt ügyességi játéknak szervez korlátozott számú, 24 csapatos bajnokságot.

„Célunk, hogy az egyetemistáknak a téli időszakban is a Diáknapokra jellemző versenyhangulatot és közösségi hepajt nyújtsuk, ezért is szerveztük a játékunkat négy fős csapatoknak. A Csatasör izgalmas, változatos és percek alatt megtanulható!” – írják a kezdeményezők.

A tornát a Heltai Alapítvány által működtetett egyik Mikó utcai folk-kocsmában, pénteken 20 órától rendezik meg. A bajnokság rendszere legkevesebb két mérkőzést biztosít a benevezőknek.

A bummerángások a Csatasört a népszerű amerikai kocsmajáték, a Flip Cup továbbfejlesztett erdélyi változataként hirdetik. A Csatasör az eredeti játékhoz hasonlóan első sorban kézügyességet igényel, a játékosok a kiivott söröspoharaikat az asztal széléről kell fordított helyzetbe pöccintsék. A libasorban várakozó csapattársak egy-egy sikeres pöccintés után próbálkozhatnak.

A szervezők gyorsaságot jutalmazó új játékszabályokat is bevezettek. Meghatározott számú hiba után ugyanakkor büntetőköröket is alkalmaznak, ílyenkor erdélyi különlegességként a játékosok szilvapálinkát isznak, majd a kupicás poharakat pöccintik.

A jelentkezőket a www.bummeranga.eu címen várják, a játék részletes szabályzata is itt böngészhető.

Hozzászólások