Alig ért véget hajnalban a buli, épp, hogy haza sikerült vonszolniuk magukat, vagy egymást támogatva a diáknapozóknak, hajnalhasadtával néhányuknak már fenn kellett lenniük a Törökvágáson, felkészülve egy hatalmas próbatételre: a táncmaratonra. 12 óra intenzív tánc 2 teljes napi bulizás és ivászat után, másnaposan és holtfáradtan: mégis, hogyan képesek ezt végigcsinálni? Honnan van még mindig energiájuk? Az ember azt gondolná, hogy nem nagydolog fél napon keresztül táncikálni. De két óránkénti 10 perces szünettel azért nem egy leányálom. Főleg ha előtte még sportokon is megmérettették magukat, és azon a bazi nagy hegyen is kimásztak naponta 2-szer 3-szor.

Eközben a lazábbak Beer-pongoztak, csocsóztak, ping-pongoztak, PC játékokkal szórakoztak, tabléztak, korrektúráztak, de voltak, akik a keményebb sportokat is bevállalták, így kosár, kézilabda és staféta terén ügyeskedtek. Néhányan csak megszeppenve, nagyokat pislogva ügyetlenkedtek a pályán, míg az ellenfél learatta a babérokat. A kocsmajátékoknál is keményen folyt a harc: a csapatok egymást túlharsogva biztatták társaikat, egy feszültséggel teli, igazi versenyhangulatot kölcsönözve a légkörnek. Néhányan egy teljes szurkolótáborral érkeztek, így szinte garantált volt győzelmük. Csak úgy röpködtek ide-oda a ping-pong labdák, elsuhanva a söröspoharak mellet, szerencsésebb esetben pedig benne landolva az ellenfél mélységes bánatára (vagy inkább örömére? 😀 Ingyen sör mindig jól jön). A tapasztaltabbak oly játszi könnyedséggel céloztak és dobtak, hogy se perc alatt legyőzték az ellenfelet. Az asztalitenisznél is teljes gőzzel ment a drukk, labdákat s ütőket nem sajnálva próbálták túlszárnyalni egymást a versenyzők, hogy csapatuké legyen a 200 pont.

DSCN5512

Ez alatt odakint a hegyen még mindig kitartóan ropták a táncot, és egy-egy lassúnál kissé tartózkodva simultak egymáshoz a három napja hordott pólókban a versenyzők. Eszméletlenül nagy bulit csaptak, fáradtságot nem ismerve mozgatták csípőjüket a végsőkig. Az utolsó egy órában megnyílt a táncparkett a szurkolótábornak is, ezért egy hatalmas partyval zárták a táncmaratont. Az utolsó versenyszámban a klánok mérték össze slam tehetségüket, fantasztikus alkotásokat kínálva fel tálcán a zsűrinek, amelynek minden egyes falatkáját élvezettel fogyasztották. A győzelmet ismét egy fergeteges bulival koronázták meg a diáknapozók. Hogy ma mi is vár rájuk? A fiúk egyik kedvence, a női foci, de lesz kocsma kvíz, lábtenisz, krucsa, néptánc és egy izgalmas orosz roulette. Hajrá mindenkinek!!!

DSCN5550

DSCN5520

Képek: Nemes Imola

Hozzászólások