Újabb kiadásához érkezett az Őszi Sokadalom, amely Felső-Háromszék egyik legfontosabb rendezvénye. Az augusztus 28 és 31. között megrendezett eseményre a térség és a szomszédos megyék lakói is ellátogatnak.  A rendezvény-mottó a tavalyi évekhez hasonlóan, az értékszüret, azaz a szervezők a kirakódóvásárra és a színvonalas programkínálatra is egyaránt hangsúlyt fektetnek.

Csütörtök este a város udvartereit és kockaköveit a hideg ellenére megtöltötte a nyüzsgő tömeg, a Borudvarban az értékes nedűk iszogatása mellett a Zenész Sokadalom fellépőit illetve finom hangolású jazz koncerteket hallgattak a jelenlévők. A vásári kavalkád péntek délben indult, miután minden kézműves, termékvásáros kipakolta portékáit, majd a hivatalos megnyitót a Tanulók Klubja fúvószenekara és mazsorettcsoportja tette ünnepélyesebbé. Pénteken többek közt Baricz Gergő Acid/DC zenekarával mutatkozott be, hol AC/DC számokkal „szedték fel a kockaköveket” a tomboló közönséggel.
Szombaton többek közt fellépett a Bagossy Brothers Company, Péter Szabó Szilvia illetve a Balkán Fanatik, vasárnap Szabó Balázs Bandájára illetve az Edda Művekre tombolhatott az udvarteres város közönsége és az ide érkezők. Az Edda koncertet elözönlötték Pista bá’-ék, ugyanis, a fellépők és a közönség is egyaránt különböző méretű és formájú bajszokkal fényképezkedett.

Az idei program minden korosztály számára biztosította a hangulatos kikapcsolódást, tartalmas szórakozást. Míg napközben a gyerekek a Zsibvásárban játszhattak, mely a Székölykök fesztivál profizmusát hozta el a Gábor Áron térre, addig a felnőttek hangulatos utcazenét hallgathatnak, az őszhöz híven, szalmabálákon ülve.

A gasztronómia szerelmeseit a Molnár Józsiás Parkban megrendezett V. Pityókafesztivál csalogatta, ahol fantasztikus íz kavalkádokkal varázsolhatta el mindenki az ízlelőbimbóit. Egyedinek számított az óriás lekvár főzése is, amely vasárnap délelőtt rotyogott a Gábor Áron téren található parkban.

Az extrém sport szerelmesei a Motivation Dirt Jam biciklis bemutatón izgulhattak az ugratókkal együtt, emellett felavatták Kézdivásárhely első mozgásparkját is a Molnár Józsiás Parkban, ami hasznos lehetett a Pityókafesztiváli belakmározás után.

Hozzászólások