Mi történik akkor, ha két olyan művészlélek szövetkezik, akik gyerekkoruk óta rajonganak a sci-fiért és a képregényekért? Bármennyire is merésznek tűnik, elhatározzák, hogy sajátot hoznak létre. A Fantomatika megálmodói pedig tényleg nem szórakoznak, hiszen ígéretük szerint szeptember végére minden kíváncsi olvasó kézbe veheti havilapjuk első kiadását.

Képzeljünk el egy olyan világot, ahol egy távoli univerzumban bármi megtörténhet. Nem, most nem a Star Warsra kell gondolnunk, és nem is a mozivásznon kell keresnünk a galaktikus sztori kibontakozását, de még Hollywoodig sem kell elmennünk, hogy megismerjük Bereg fantasztikus kalandjait. S bármennyire is meglepő, ezt a srácot nem csípi meg a pók, nem csap belé a villám és a nap végén nem fog egy egész város dicshimnuszt zengeni róla, miközben ő, a legfőbb erények megtestesítője hősjelmezében átsuhan az égen megdobogtatva az összes női szívet. Helyette egy átlagos fiút kell elképzelnünk, akinek kezd elege lenni aprócska, eldugott szülőfalujából (ugye, ismerős?), ezért valami izgalmas kalandról álmodozik, a választást pedig nem bízza a véletlenre: kitűzött úti célja egyenesen a csillagokig vezet. Kívánsága hamar valóra válik, ám, hogy mi minden vár rá ebben a fantomatikus valóságban, azt egyelőre a képzelőerőnkre kell bíznunk, hiszen Szabó Krisztina és Sárosi Mátyás ötletgazdák csak néhány kulisszatitkot osztottak meg eddig a nagyközönséggel. Addig is játékra hívják azokat a lelkes tapasztalt, vagy tapasztalat nélküli tollforgatókat (magadra ismertél?), akiknek fantáziájuk nem ismer határt, és szívesen megosztanák elképzelésüket a Fantomatika különszámának arról a részéről, amit egyelőre titok övez. A feladat pedig pofonegyszerű: adott hat képregény oldal, ami a történet ismeretlen részét mutatja be, így a képekbe neked kell beleképzelned a sztori alakulását. Az alábbi Facebook poszt alá kommentben írd meg saját történetedet, majd gyűjts sok-sok lájkot szeptember 14-ig, hogy a te markodat üthessék a fantomatikus nyeremények:

  • egy egyéves Fantomatika előfizetés,
  • egy Sárosi Mátyás, a Fantomatika történet rajzolója által kézzel festett póló
  • és egy Delikates-övtáska.

Ha viszont nem vagy vérbeli lájkvadász, akkor sem kell elkeseredned, hiszen a Fantomatika csapata fogja kiválasztani a legeredetibb történetet, jutalomban részesítve annak megalkotóját.

Hozzászólások