Táncház 

Február 1., Planetarium

Csattognak a kezek, lábak, pörög a szoknya, folyik a sör, bor, és mindent átitat az igazi, ízes, népi jókedv. Táncházba vár minden néptánckedvelőt a Planetarium február első napján, 21 órai kezdettel. A Tokos zenekar húzza majd a te kedvenc muzsikád is, úgyhogy semmiképp se hagyd ki a tökéletes farsangkezdő programot!

SzalonnaFeszt

Február 1–4., Bugalkov

Gasztrokulturális eseménysor, ami 14 éve egy kolozsvári kávéházból indult, mára pedig kis túlzással akár erdélyi hagyományteremtő mozgalomnak is nevezhetjük, hiszen az évek során több települést sikerült megfertőzni a SzalonnaFeszt névre hallgató farsangi mutatvánnyal. Kolozsváron idén már ötödik alkalommal a Bulgakov Kávéház ad otthont ennek a zamatosan kapatos vagy kapatosan zamatos rendezvénynek, ahol 22 kistermelő portékáiból válogathat a nagyérdemű. A négy napon át tartó kistermelői vásárban mindent meg lehet majd kóstolni: kolbászok, sonkák, szalonnák, sajt- és túrófélék, mustárok, mézek, szörpök, lekvárok, borok és pálinkák, ezekből is a legjava várja a vendégeket. 

A szalonnák, sonkák és kolbászok versenyeztetésére február 3-án, szombaton 15–17 óra között kerül sor. Szintén szombaton 20 órától kezdődik a hagyományos, élő zenés szalonnás borkóstoló, amelyre a 0741-915082-es telefonszámon lehet helyet foglalni sms-ben.

Ha mostanában te is készítettél szalonnát, kolbászt, sonkát vagy más füstölt finomságot, akkor ne mulaszd el a jelentkezést a nagy megmérettetésre, hiszen nemcsak a jó társaság lesz jutalomrészed, hanem értékes, egyedi kézműves alkotásokkal térhetsz haza.

Farsangi bál

Február 3., The Wild Garden

A táncház után, a szalonnafeszt közben kiadós farsangi bálra is sor kerül, hogy igazán belemerülhess a vidám lakodalmi időszakba. Szombat este 9 órától a The Wild Garden vár a barátaiddal jó kis maszkos, jelmezes színes mulatságba. Kedvenc slágereidre rophatod majd élő zene mellett a farsangi varázs ölelésében, ráadásul megfázni sem fogsz, hiszen tábortűz és welcome drink vár majd! Beöltözni ajánlatos, mivel jelmezversenyen való részvételre is lehetőséged adódik.

 

Kép forrása: Bulgakov Café Facebook oldala

Hozzászólások