„Always look on the bright side of life”

Ezúttal a mozi- és filmvilág volt a slammelők inspirálódási témája a Nest által megszervezett Slam Poetry-n, február 23-án, késő este. Mivel minden filmkedvelő izgulva rágja a körmeit az Oscar-díj-kiosztó gála miatt, a Nest a slamek témáját megadva, Tematikus Slam Klubbot rendezett a már rég megszokott helyen, a Junkyard-ban.

Nézőből és fellépőből is volt elég, még hogyha ülőhely kevés is. De azért mégis nézőkből volt dugig, slammelő viszont annál kevesebb, azonban ez nem akadályozta meg a közönséget az igazán jó és kreatív slameken önfeledten kacagni.

Egy apró kis stasztika az estről:

  • 11-en bátran a színpadra álltak
  • ebből 3 tökös csaj, a többi 8 persze az erősebb nem képviselője
  • a 8 fiúból valahogy 2 nem jelent meg, szóval inkább csak 6 fiú adott elő
  • 8 utalás volt a slamekben DiCaprio-ról és arról, amit még nem kapott meg (khm, szerintem tudja mindenki, hogy mit nem kapott még meg)
  • egy Nest slamszűz, aki méghozzá lány is

Leginkább a slammelés köreiben ismert előadók vettek részt, mint pédául Révész Gergő, Vass Csaba, Morar Ervin, Krippán Kinga, Tófalvi Előd, de a olyanok is részt vettek, mint Bogya Tímea Éva, Erdős Katalin, Balog Tamás és még az est moderátora is, Keresztesi Dávid. A slameknek különböző témájuk volt, előkerült a nigga-fehér téma is, mivel ugye  az Oscar jelöltjei közül egy sötétbőrű jelölt sincs, az emberek ízlése a filmeket illetően, ami gyakran különbözik és a mozivilág is. A híresebb filmcímek is terítékre kerültek, mint például a mostanában közkedvelt A dán lány, de az ősrégi Titanic is, ugyanakkor a Harry Potter sem maradhatott ki a rímekből. Az utolsó slam szigorú mozi szabályzat bemutatás volt, amiben Dávid arról beszélt, hogy milyen érzés, ha székedet rúgdossák, vagy éppen a melletted lévő hapsi a kóláját szürcsöli jó hangosan. De a versenyzők még dalra is fakadtak egy párszor. A nézőközönség látszólag élvezte az előadásokat, mindegyik bátor slammert óriási tapssal illették. Az, aki legelőször adott elő, még több tapsot kapott bátorításképp. Az est folyamán az előadók állandóan csapatták a vicces filmes poénokat, de a színészek nevét is frappánsan átalakították (menő név ez az Angelia Joint).

Első alkalommal vett részt, mint előadó a Nest slamesten Bogya Tímea Éva, aki elmondta, hogy mielőtt előadta volna slamjét, az asztal alá akart bújni és nem akart menni, de utána megnyugodott. „Sokan voltak, és sajnos lent nem ugyanolyan élvezetes, mert csak ott lehetett kapni helyet. De mindegyik slamben volt valami ami kötődött a filmekhez vagy a filmnézéshez is, és persze az idézés sem maradhatott el.” Megemlítette azt is, hogy ennyiszer nem volt DiCaprio Kolozsváron. 😀

Ez a harmadik ilyen esemény, amelyen nézőként részt vettem. Eddig mindhárom alkalommal azzal a gondolattal jöttem el, hogy én majd egyszer egy ilyenen elő kell adjak valamit. Csak úgy kilépni, ahogyan eddig mindenki más megtette és olvasni, semmi gátlás nélkül. Nem lehet egyszerű, de utána akárhogyan is egy feledhetetlen élménnyel mennék el, és egy olyan slammel, ami talán egy pár embernek azért hátha megtetszett.

Kép forrása: Nest facebook oldala

Hozzászólások