Sokan tudják ezt, nem csak Kolozsváron, hanem Csíkszeredában, Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen és Sepsiszentgyörgyön is, hiszen ezekben a városokban zajlott október óta a tíz fordulós kvízjáték. December 9-én, kedden, szervezték meg a játék utolsó körét, amit a következő hétvégén a győztes csapatok döntője követ Csíkszeredában.

12 lelkes csapat mérkőzött meg hétről hétre Kolozsváron is, ahol a  hangulatra az utolsó fordulóban sem lehetett panasz: a kérdések a városhoz és annak környékéhez kapcsolódtak, így a kihívás talán még nagyobb volt.

Fikó Norbert, a játék kvízmestere és a szervező Szeretlek Kolozsvár Mozgalom vezetője, kérdésünkre elmondta, hogy a Kocsma Kvíz ötlete Csíkszeredából jött, ott indult két évvel ezelőtt a játék. A csíkiak segítették a kolozsvári indulást, illetve kialakult itt is a csapat, akikkel együtt dolgozva sikerült megvalósítani Kolozsváron is a projektet. A Szeretlek Kolozsvár Mozgalomról kifejtette, hogy szintén két évvel ezelőtt egy honlappal indultak, azóta megpróbáltak különböző rendezvényeket is szervezni a kolozsváriaknak. Fikó szerint a kvíz megszervezése közben voltak nehéz pillanatok, viszont olyanok is, amelyekért megérte megszervezni az eseményt. Ezek közül kiemelte, hogy élmény volt látni, ahogyan a verseny után új barátságok, ismeretségek alakulnak ki. A kvíz folytatását tavaszra tervezik.

1606347_454071598063990_1210765492226712772_o

A Bulgakov kávéház rendezvényszervezője, Izsák Hunor szerint a Kocsma Kvíz a kávéház eseményei között is újat mutatott, mert azokat az egyetemistákat mozgatta meg, akik nemcsak bulizni akarnak, hanem a kocsmázást egybe szeretnék kötni egyfajta tudásalapú kikapcsolódással is.

A nyertes, Nördíz nevű csapat tagjaival is (Bodor Zoltán, Egri Ervin, Mike Nimród, Szécsi Zsolt és Szendrei Tamás) beszélgettünk, akik a hétvégén részt fognak venni a döntőn Csíkszeredában. Szerintük hétről hétre jobb volt a hangulat, egy szép élménnyel lettek gazdagabbak, illetve a játék segített a közöttük levő barátság megerősítésében is. Úgy vélik, hogy a siker titka a kölcsönös bizalom és a felkészülés lehetett. A Kocsma Kvízen való részvtételt ajánlani tudják, hiszen úgy érzik, hogy itt lehetőség van az általános műveltség fejlesztésére, önmegvalósításra, új emberek megismerésére, és olyan szórakozásra is, amit akár akadémikusként vagy egyszerű diákként is vállalhat bàrki.

Hozzászólások