Csak mert nálunk már van, hála a Balcony TV kolozsvári csapatának. A srácok ma együttműködési megállapodást kötöttek a Kolozsvár 2015 – Európa Ifjúsági Fővárosával. A erkély-projekt nagyjából arról szól, hogy megmutatjuk az univerzumnak: színvonalas és igényes muzsikaszó a Kárpátok szent bérce alatt is születhetik. Sőt. Megkérdeztük a csapatot, kiket kamáznak leginkább a honi szcénából.

Juli, a píárosuk nyolcadikban látta először a Luna Amară zenekart. Meglátta és megszerette. Azért – mondja – mert van mondanivalójuk. És mert nem kell nagy közönségük legyen, hogy hangulatos bulit nyomjanak. Ánplágd, akár.

A kolozsvári Balcony menedzsere, Nagy Hunor a Șuie Paparudere esküszik, illetve esküdött, amíg el nem kezdték nyomni a dábszteppes-seggrázós vonalat. Szóval a régi Șuie. Az. Hiába na, úgy látszik, Régebb Tényleg Minden Jobb Volt.

András Gábornál (ő az operatőr, akinek soha nem fárad el a keze) a Subcarpați viszi a pálmát. Azt mondja azért, mert, idézzük: “alattunk vannak.”

A zenei radaruk, Halmen József (aka. Fishman) már olyan előadókat nevezett meg (Toma Alistar, Loungerie II, Theory of mind), akiknek mi is utána kellett járjunk. Nem bántuk meg!

Stanik Bence, a kezdeményezés megálmodója, nemcsak teraszokkal, Bizarr Elefántokkal is álmodik. “Elsősorban azért szeretem őket, mert nyitottak minden műfajra, engedik hogy ezek beépüljenek a zenéjükbe, ettől lesz nemzetközi hangzásuk, éppen ez az, ami elég sok romániai formációból hiányzik” – magyarázza Bence.

Jövőtől minden hónapban két új videóval jelentkeznek, de egy meglepetést még az idén kapunk a zangyalkától – erről még titkoloznak. Lehet izgulni. Én valamiért azt érzem, hogy a Balcony TV Kolozsvár szép jövő elé néz. Ámen.

Köszi a fotót, Gál Laci! 😀

Hozzászólások