Bőven a nyakunkon a nyár, de a világjárvány után mindenki elég lusta, most gyakorlati iránytűt adunk ahhoz, hogy hosszú idő után beleugorhass az első „szabad” nyárba! Nézzük csak, mi az, amit mindenképp be kell szerezned, ha lazának és stílusosnak szeretnél tűnni majd a tengerparton és a fesztiválokon.

  1. Fehér trikók, ingek – Szinte minden alkalomhoz passzol, egyszerű és mégsem túl hivatalos. A fehérrel könnyű más ruhákat kombinálni, ezzel pedig könnyen alkalmazkodhatsz bármilyen helyzethez – bulikhoz, vacsorához a barátokkal vagy könnyedebb randihoz. Bár érdemes odafigyelni, ha túl sok fehér cuccod van, nehogy úgy tűnjön, hogy csak egy váltás ruhát hordasz.
  2. Capri nadrágok – A capri nadrágokat az 1940-es évek végén mutatták be, meglehet, senki sem gondolta, hogy ilyen hosszú életű lesz ez a fazon. Bár a divatban többször is feltűntek, hogy aztán feledésbe merüljenek, a rövid, bokán felül érő szárú nadrágok népszerűsége újra elkezdett felfelé ívelni. Persze, figyelj oda a méretre, mert könnyen úgy tűnhet, hogy csak egy régi, kinőtt nadrágot rángattál magadra.
  3. Alacsony derekú nadrágok – A másik táborban újra tombol a 2000-es évek környéki láz, és a magas derekú farmerek uralmából óvatosan vissza-visszavesz a húszéves őrület.
  4. „Testes táskák” – Az angolul talán ismertebb nevén bulky bags szintén az ezredforduló környékén terjedt el, de azóta is folyamatosan életben tartották a dizájnerek.
  5. A klasszikus cipők – Nagy eséllyel ezekből egy pár már megtalálható a ruhatáradban, de ha mégsem, mindenképp szerezz be belőlük egy-két párat, hisz sohasem fognak kimenni a divatból! Lehet ez mondjuk gond is… De mik is ezek az örökzöldek? A Vans, az Adidas Superstars, a Converse, a Nike Air széria és még sorolhatnánk. Tudod te is, hogy melyek azok, szinte bárhol az utcán látni a fentiekből egy-egy példányt.
  6. Napszemüveg – Feltehetőleg kár volt ezt leírni, mivel a napsütéses időnek köszönhetően a legtöbb embernél alapdarab a napszemüveg. Azonban figyeljünk oda, hogy lencséje ne olcsó műanyag legyen, lehetőleg a szemünk igényeihez mérten, UV-fény-szűrővel ellátott lencséjű napszemüveget vásároljunk. Nehéz kiválasztani a tökéleteset, ami passzol a fejformádhoz, ha neked sem akar sikerülni, akkor bökj rá egyre a napjainkban legnépszerűbbek közül: ezek az enyhén túlméretezettek, valamint az ovális keretű napszemüvegek. A lényeg, hogy válaszd azt, ami a legjobban tetszik neked. Ne félj merésznek lenni!
  7. Ékszerek – Mi is fejezhetné ki jobban az öltözködési stílusod egyediségét, mint egy személyre szabott nyaklánc? Jelentősen feldobja az egyszerű ruhákat is, kis különlegességet belecsempészve teljesen más beütésed lehet. Erre tökéletesek az ékszerek, legyen az gyűrű, nyaklánc, choker vagy akár egy kesztyű. Ha kicsit extrábbat szeretnél, böngészd a színes ékszereket. Lehet, hogy az elemi osztályos barátságkarkötőkre emlékeztet, de remekül feldobja a ruházatod.
  8. Halászkalap – A világjárvány egyik őrületévé vált halászkalap mára már alapkiegészítő, szinte bármivel fel lehet venni, neked is ajánlatos beszerezni!
  9. Karóra – Ha igazán elegánsnak szeretnél tűnni, mindenképp be kell szerezned egy órát! Persze, ez talán magával hozza majd azt is, hogy az emberek azt hiszik, soha sincs időd. Mondjuk, ha zsúfolttá szervezed a nyarad, az azt jelenti, hogy nagy eséllyel jól is szórakozol!
  10. Vízi tónusú parfümök – A meleg nyárral kéz a kézben jár, hogy az ember frissítő parfümöt szeretne magán viselni, nem valami nehezebb, virágos eszenciát. Erre a legjobb választás a citrusféléket tartalmazó vagy unisex parfüm.

Ha a listán felsoroltak közül valami hiányzik a ruhatáradból, azonnal indulj, és szerezd be! Ugyan az útmutató nem teljes és mondhatni nem is annyira merész, a fenti ruhaneműknek és kiegészítőknek még jó ideig becses helyük lesz a ruhatáradban, nem fogod őket egyhamar letenni. Kezdődhet a nyár, jöhetnek a bulik! Jó szórakozást!

Hozzászólások