Csütörtökön piknik!

Muszáj/musai kialakítanunk egy multikulturális légkört Kolozsváron, nem uralkodhat a Funar, újabban Boc-féle levágjukamagyarfeliratot szemlélet. Legalábbis ezt gondolják a muszájosok, meg a musai-osok, meg az a párezer kolozsvári, aki egy hét alatt belájkolta a mozgalom facebook-oldalát. Különbség a Funar- és a Boc-korszak között az, hogy 2015-ben mozgolódik valami Kolozsváron, a közösség nem hagyja annyiban, ha szerinte igazságtalanságot követnek el ellene. Szándékosan nem a magyar közösségről beszélünk, hanem a kolozsváriról, hiszen rengeteg román is csatlakozott a kezdeményezéshez.

A Muszáj ✁ – – – – – – – Musai legújabb projektje egy Karolina téri piknik, amely egy multikulturális tér kialakításáról szól. A résztvevők izolírokon és pokrócokon elhelyezkedve osztják meg egymással az otthonról hozott teát/üdítőt, süteményt/csokit, bármit, ami megosztandó. Az egész összesen 20 percet fog tartani, hiszen egy flashmobról van szó. A lényege egy többnyelvű tér kialakítása, ahol nemzetiségtől és nyelvhasználattól függetlenül mindenki jól érezheti magát – az musai/muszájosokat idézve: „az interkulturalizmus és a többnyelvűség kolozsvári oázisában”.

Ha te sem értesz egyet a Polgármesteri Hivatal multikulti ellenes intézkedéseivel, csütörtökön, február 19-én, 17:00 óra előtt 5 perccel a Karolina téren a helyed! Várd meg, amíg megszólal a térzene, majd foglalj helyet valamelyik általad vagy mások által hozott izolíron és oszd meg a kajapiádat. Ha nem hoztál semmit, az sem baj, biztos lesznek olyan résztvevők, akik megszánnak majd egy szelet zsíroskenyérrel.  17 óra 20 perckor megáll a zene, te pedig csupán annyit kell tegyél, hogy összeszeded a holmiidat, körülnézel, hogy semmi szemetet ne hagyj magad után, majd folytatod a napodat a megszokott menetben.

Hozzászólások