Augusztus 4 és 9 között szakmaisággal lendül fel Európa Ifjúsági Fővárosa a Nyári Szakkollégiumi Találkozó (NYATA) keretein belül.

Az immár harminc éves múlttal rendelkező esemény magyar ajkú egyetemi szakkollégiumok közötti, meghatározott témán belüli professzionális véleménycserék, illetve szakmaibb, vagy épp kevésbé formális kapcsolatok születésének a helye.

Sokak között Pécs, Nagyvárad és Eger is otthont adott már eme nemes eseménynek, mielőtt kincses városunkra jutott volna sor a budapesti Rajk László, illetve a kolozsvári Mikó Imre szakkollégiumok társszervezése jóvoltából. Az előadások, workshopok és viták elsősorban négy fő témával fognak foglalkozni: Generációnk és a jövő oktatása, Nemzetünk gazdasága, Geopolitika és nemzetek együttélése a kárpátmedencében, Társadalmunk rétegei és kihívásai.

Ezen szakmai órák után, vagy előtt már személye válogatja a tematikák fenntartását a napi étkezések idején, a Méta mérkőzés döntő percében, vagy épp a Beer Pong meccs nyertes dobása következte őrjöngéskor.

Végül, de csak időpont szerint utolsó sorban, az esti bulik végleg közös nevezőt biztosítanak a megosztott véleményű személyek között. A részletes program itt tekinthető meg.

Hozzászólások