20 éves a Perspi. Ennek megünneplésére, rengeteg vagánysággal készültek. Legközelebb például megunt könyveidet cserélheted el újakra, vagy hús-vér könyvekkel beszélgethetsz április 1-én a Csizmában.

A Perspi20 esemény sorozat lényege, hogy közelebb kerüljünk a diáksághoz és megünnepeljük, hogy Kolozsvár egyik legrégebbi diáklapja vagyunk, amely még ma is működik. A teljes program három hónapot vesz igénybe, ezalatt a résztvevőknek közösségépítő tevékenységeket, előadásokat, valamint szórakozási lehetőséget biztosítunk: fotóversenyt, origami kiállítást, könyv csereberét, sportrendezvényeket, kerekasztal-beszélgetést, workshopokat újságírás témákban (grafológia, kreatív írás) és szülinapi bulit.

Tehát április 1-jén a La Cizmărieben várnak minden könnykedvelőt, ahová mindenki elhozhatja a már megunt könyveit, és valami kedvére-valóra cserélheti. A Perspektíva és a KMDSZ Kultúrkommandó szervezésében létrejött esemény az offline könyvtárak bővítése mellett ismerkedésre buzdítja az érdeklődőket. A rendezvénnyel egybekötött Élő Könyvtár egyik fő célja, hogy a kíváncsiak esélyt kapjanak megismerni Kolozsvár közéleti szereplőit. Így két könyvcsere között bárki találkozhat kedvenc kolozsvári költőjével, színészével, újságírójával, kritikusával vagy épp rendezőjével. Többek között jelen lesz Jakab Benke Nándor, Imecs-Magdó Levente, Balázsi Pál Előd, Halmen Balázs, Könczey Elemér, és még sokan mások.

Folyamatos információk az eseményről a Perspektíva honlapján, illetve az esemény Facebook oldalán.

Hozzászólások