“A tehetség csak kiindulópont” jelmondattal szervezik meg idén május 21-24. között XVIII. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciát (ETDK). A Kolozsváron otthont kapott rendezvényen 34 szekcióban indulhatnak a diákok, akik kicsit többre vágynak, például egy olyan kihívásra, amelyben a reál- és humántudományok különböző területein romániai és külföldi felsőoktatási intézmények hallgatóival összemérhetik saját kutatási eredményeiket, szakmai tudásukat.

A kolozsvári ETDK elismertségét bizonyítja, hogy ez az egyedüli erdélyi reál- és humántudományi konferencia, amelyen a hallgatók részvételi jogot szerezhetnek a magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK), az adott tudományterületeken belül.

Jelentkezni online felületen lehet március 15-ig az ETDK honlapján (www.etdk.kmdsz.ro). Az oldalon megtalálhatók a szekciók, jelentkezési feltételek, határidők és rengeteg hasznos információ. A fent említett időpontig a szakdolgozat témáját, címét illetve szakmai vezetőjét kell megnevezni. A kivonatokat, vagyis a dolgozat összefoglalóját és a tanári igazolást március 29-ig kell a szervezőkhöz eljuttatni ugyancsak elektronikus úton. A dolgozatok végleges változatát április 26-ig elektronikusan az etdk@kmdsz.ro e-mail címre, április 28-30 között pedig személyesen a KMDSZ irodában lehet.

Az ETDK szervezője az elmúlt évekhez hasonlóan, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet.

Hozzászólások