Az újságírás szak (BBTE) szakmai konferenciája április 23–24-én a tavalyhoz hasonlóan online formátumban fog zajlani. A Médianapokat minden évben a másodéves újságírás szakos hallgatók szervezik azzal a céllal, hogy a szakmában jártas személyiségek mutathassák meg az újságírás és média világának szépségeit vagy éppen hátrányait.

Az esemény péntek délután három órától kezdődik a Médianapok Facebook-oldalán, élő közvetítésben lehet bekapcsolódni. Gyenge Zsolt filmkritikussal szó lesz arról, hogy milyen egy fesztiválkritikus munkássága; az Újvárad című folyóirat megjelenéséről Szűcs László újságíróval beszélgetünk; Parászka Boróka újságíróval, rádiós szerkesztő-műsorvezetővel azt firtatjuk, hogyan válhat az újságíró közellenséggé.

Szombaton 11-órától Al Ghaoui Hesna lesz a sztárvendég, aki karrierről, bátorságról és félelemről fog mesélni. Labanc Dáviddal, az Erdélyi Magyar Televízió szerkesztő-műsorvezetőjével zárul a sor, akivel televíziózásról, műsorvezetésről, karrierépítésről lehet majd beszélgetni.

 

Hozzászólások