A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) elkezdte az éves gólyaprogramjait már augusztusban a Nyári Egyetemmel, s most, október 13-án 8 órai kezdettel a Gólyák éjszakájával folytatta. Körülbelül ötszáz gólya vett részt a rendezvényen.

Ebben az évben a szervezők változtattak a programban, az egyetemi élet két fontos elemét megjelenítve, ami nem volt más, mint a kocsma és az egyetem. 93 ötfős csapat jelentkezett, hogy összemérje erejét a számtalan feladatokban. A közel ötszáz elsőéves kocsmáktól kocsmákba és egyetemről egyetemre ballagott az éjszaka folyamán, anélkül, hogy megfeledkezzen a másnaposságról, amelynek külön stáció volt szentelve különböző játékokkal.

Minden csapat egy kocsmában kezdte a játékot, ahol a szokásos ivós feladatokat kellett végigcsinálni, anélkül, hogy kidöntsék magukat. A Bolc, Orosz rulette, Flip Cup vagy a kártyapuszilós-játék színezte a résztvevők hangulatát, emellett a helyszínek közötti úton üres kávéspoharat vagy éppen egy zacskó szemetet kellett szedjenek. Minden játék után dönthettek: folytatják, vagy feladják a játékot. Ha folytatták, akkor több pontot szereztek, ha abbahagyták, akkor értelemszerűen kevesebb pontot kaptak, arra viszont figyelniük kellett, hogy elegendő pontjuk legyen egyetemre menni, ahol minimum 30 kreditet kellett összegyűjteniük. Természetesen, a gólyák az egyetemeknél minden tudásukat össze kellett szedjék ahhoz, hogy válaszoljanak a kérdésekre. Abban az esetben, ha a csapat az ivós játékot elveszítette, és nem tudott az egyetemre menni, akkor „másnapos” maradt és a másnapos feladatát kellett elvégeznie. Ha ezen továbbjutott, akkor elmehetett kreditet szerezni az egyetemre. Az volt a nyertes csapat, amelyik a legtöbb pontot szerezte a kocsma feladatoknál és megvan a 30 kreditje. Az viszont nem nyerhetett, akinek jó ívós pontjai voltak, de a vizsgái nem voltak meg, vagy épp fordítva.

14711311_1132495583532398_4645900989822113757_o

Farkas Júlia újságíró palánta elmondta, hogy a játékok számára nagyon szórakoztatóak voltak. „Nem nagyon tévedtünk el, mert a GPS, s a csapattagok ismerete a főbb helyekről hozzásegítettek a pontos helyszín eléréséhez. Néhányszor elakadtunk, mert egyes feladatoknak nem volt elég idő a befejezéshez, és sajnos a várakozás is hozzásegített ahhoz, hogy lemaradjunk, mert volt ahol fél órát álltunk sorban, ami egy 4 órás programnál nem épp a legjobb. Másképp jól éreztük magunkat és minden nagyon vagány volt.” – fűzte hozzá Júlia.

A szervezők körülbelül 200 résztvevőre vártak, de meglepő módon összesen 470 gólya vett részt az eseményen. Emiatt rengeteg fennakadás volt a játékoknál, és néhány stációnál hosszú sorok voltak. A szervezők ennek érdekében mindent megtettek azért, hogy minden gólya minden egyes ponthoz eljusson. A nyertes a F*szom csapat lett 150 ponttal, a Moby Dick a második és a harmadikok pedig a D.R.O.G. és az Alcoholic Bilboo lett.

A Gólyák éjszakája a játékok befejeztével egy fergeteges bulival folytatódott, amelynek a Bulgakov adott helyet.

Képek: Szőcs Zoltán

Hozzászólások