Ötödik születésnapját tölti be idén januárban a Váróterem Projekt. A jeles alkalomból még a banner is megfürdött.

A várótermesek két hétig tartó programsorozattal ünnepelnek. Hol máshol? Hát a ZUG-ban. Játékra hívják a közönséget, akik ezidáig kitartottak mellettük, és azokat is, akik csak most ismerkednek velük. De nem ám egyedül, beszáll a buliba a sZempöl, Mia Wyss, KADO, az erdélyi slammerek, sőt, még Charlie Hebdo is.

A programsorozat csütörtökön nyitja kapuit egy nagyszabású, háromnyelven beszélő open mic slam esttel. A megszokott odamondók mellett mindig akadnak slamszüzek, sosem tudhatjuk, ki ragad éppen mikrofont, hiszen éppen az a szép benne, hogy itt mindenki szóhoz jut. Aztán, akit kifütyülnek, magára vessen. A drámai hangulatot Fishman és Lamaskier fokozza tovább, amit hajnalig tartó after party követ KADO-val. Az esemény promo videóját megnézhetitek itt.

Ugyancsak ezen a hétvégén, szombaton Mia Wyss, svájci performansz művésszel ülünk nyugiban és várunk Godot-ra. Az még nem derült ki, hogy a Keep Calm and Wait for Godot című előadásán unatkozni fogunk-e, vagy éppen arra kapunk választ, hogy hogyan ne unatkozzunk a színházban, de az biztos, hogy felkavaró élmény lesz. Vigyázat, stroboszkóp-, ködgép-, lézer- és tűzveszély! Aki ép ésszel megússza, azt a sZempölös fiúk várják. Jó szokásukhoz híven elhozzák a falunapok hangulatát, és nem marad el a bass cu lant sem. Buliztunk velük már szűk pincében, füstös kocsmában, nyakig sárban, és még mindig nem tudtuk megunni őket. Azt mondják, mindent és semmit sem kell komolyan venni tőlük.

forrás: Robert Puteanu

forrás: Robert Puteanu

A következő héten a házigazdáké lesz a főszerep. Habár a Zero című előadásról egyelőre zéró információnk van, a másik két műsorra tűzött darabot csak ajánlani tudjuk.

Adott a társulat, és adott egy terem. Ezután már bármi megtörténhet. Például, hogy színpadra kerülhetsz úgy, hogy igazából nem is akarsz, önmagadat alakítva. Vagy láthatod a mindennapjaidat, igaz kicsit várótermesre formálva. De mindenképp tetszeni fog. Már csak azért is, mert kicsit olyan ez az Advertego, mintha az életet látnád.

Ugyancsak az életből merítkezik, édes-keserű tapasztalatokból a Mit csináltál három évig? is. A végzős egyetemisták válogatott rémálmait egy lapra hozó darab minden egyetemistának ismerős helyzetekkel, komikumban oldódó kínos szituációkkal.

A születsnapi különkiadás, stílusosan egy slam-jam esttel zárul január 31-én.

Jegyeket a társulat e-mail címén (wrp_tickets@yahoo.com) foglalhattok.

Hozzászólások