Vasárnap Kolozsváron is előadták a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter nevével fémjelzett Majmok című standup comedyt. Jegyeket a helyszínen már nem lehetett kapni. Nevetésben gazdag másfél órában volt részünk.

A terem dugig volt, mindenki mocorgott, kereste a kényelmes pozíciót a fülledt helyiségben a tízperces késés alatt, majd besétált György Botond, az esemény szervezője, aki poénjaival bemelegítette a közönséget.

Felméri Péter aktuál­politikai témával indított. Az ötödik percben már hangosan felnevetett a közönség. A performansz közel sem monoton, akadnak gyereknevelési problémák, űrutazás, okos eszközös téma, piercingek és melegek. És hogy miért Majmok a címe? Felméri Péter szerint elég ránézni az őt követő humoristákra.

Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs felváltva a motivációs tréner szerepében tetszelgett. Hogy mikor melyikük volt az, egy vörös nyakkendő jelezte. Először egy, a karját amputálni készülő személyt igyekezett motiválni inkább kevesebb, mint több sikerrel, de hősünk találkozott a beszédeit készítő íróval is, illetve táplálkozási tanácsadóként informált: „Tudod, mi hizlal? Az, amit megeszel.”

Erdélyi humoristák lévén nem hagyhatták ki a városhoz kapcsolódó helyzetek kifigurázását sem. „Mosolyogj, és a világ visszamosolyog rád. De nem a kolozsvári 30-as buszon.” Utána helyesbítettek: „Kivéve, ha egy shaormával hasra vágod magad a buszmegállóban.”

A motivációs trénerségen túl többek között voltak céges bulis poénok, abszurd módon kifordított gyerekdalok, gyúrás, nők és horoszkóp is. Az est csúcspontja az antimotivációs trénerek előadása volt, viccesen rámutatva, hogy bármit is értél el eddig, akadnak, akik nálad sokkal jobban csinálnak mindent.

Kicsit sajnálom, hogy nem fűzték az egész estét a motivációs tréning szélhámossága köré, egységesebb lehetett volna, azonban összességében vidám este volt.

 

Hozzászólások