Ünnepek előtt megcsappan az egyetemisták száma Kolozsváron, aki pedig a kincses városban marad bizonyos kötelező tevékenységek miatt, olykor nem tudja, mit kezdjen a szabadidejével. Főként a Planetarium a kiemelkedő a magyar helyek kategóriájában azok közül, amelyek hétről hétre választékos repertoárral állnak elő, de számos más hely, kocsma, kávézó is bőséges kínálattal rendelkezik a hét minden napjára vonatkozóan. Így az ember, ha egyedül is vág bele a programkavalkádba, nem fog barátok vagy élmények nélkül távozni. Az esemény- és lehetőségzápor az ünnepek közeledtével, eljövetelével sem áll le, erre a hétre is van néhány olyan rendezvény, tevékenység, amelyeken megtalálhatjuk a szórakozást és elüthetjük a hirtelen magányossá vált órákat. Programajánlónkban a Planetariumban szervezett, karácsonyt megelőző napok eseményeit soroljuk fel, amelyekből ki-ki a maga érdeklődési köre szerint válogatni tud.

A Planetarium eseményei:

DECEMBER 20. (SZERDA), 19 óra – Kubuk társasjátékest

Hétről hétre a Kubuk több száz társasjátékot kínál az érdeklődőknek. Tökéletes lehetőség azoknak, akik ismerkednének, kipróbálnák magukat a frappáns fejtörők, csapatjátékok, logikai-stratégiai társasok világában. A részvételi díj 15 lej, azon kívül mindenkinek a jókedvét, nyitottságát kell hoznia magával, a Kubuk pedig szeretettel vár.

DECEMBER 21. (CSÜTÖRTÖK), 21 óra – Táncház a Tokos zenekarral

Az esemény a Kolozsvári Magyar Operában megszervezendő karácsonyi népi koncert folytatása lesz, és főként azokhoz szól, akik érdekeltek a népi hagyományok, a néptánc, a népzene világában. 

DECEMBER 31. (VASÁRNAP), 21 óra – Szilveszteri buli

Steampunk bulival szolgál a Planetarium szilveszter éjszakájára, részvételi díj ellenében, a dresscode pedig a steampunk, viktoriánus, gótikus és fantasy ruhák fantáziadús fúziója.

Ezeken kívül számos más eseményt is az érdeklődők figyelmébe ajánlunk, az elkövetkező napokban ugyanis többek között az Apáczai-líceum karácsonyi koncertjén, Vida Krisztina festménykiállításán, de a Cicaverzum című film vetítésén is részt lehet venni.

 

Kép forrása: Planetarium Facebook oldala

Hozzászólások