És lehetőleg ne szedd szét

Különleges ötlet született arról, hogy hogyan mutathatnánk meg Kolozsvár sokszínűségét. Na meg azt is, hogy szerintünk miért pont ez a világ közepe. (szerk. megj.)

A Radina KMA egyesület, a Tranzit Házzal és a KMDSZ-szel együtt úgy gondolták, hogy elvégeznek egy filmes szociológiai kísérletet arról, hogy „ugyanazt a dolgot mennyire különbözően, más aspektusokból tudjuk látni, ugyanakkor, hogy ez a sokszínűség hogyan tud egyetlen nagy képet alkotni, egyáltalán alkalmas-e erre.” A koncepció a következő: vesszük a mobiltelefonunkat, videókameránkat, fényképezőgépünket, vagy akármit, ami képes mozgóképek felvételére és készítünk egy pontosan 5 másodperces videót arról, hogy mit jelent nekünk Kolozsváron egyetemistának lenni. Szólhat ez a videó bármiről, de tudom ebben nem kell ötleteket adni nektek, mert minden egyetemista háztartás bőven rendelkezik nem 1×5 mp-nyi videóval, hanem ennél sokkal többel.

Fontos tudni azt is, hogy nincsenek technikai megkötések, játszhattok Lumière-es dít, kísérletezzetek bátran. Tehát ha megvan a videó, akkor november 30-ig küldjétek el a radiakma@gmail.com email címre, vagy töltsétek fel a Rakd össze Kolozsvárt! facebook oldalára. Ezután a szervezők majd egy egységes audiovizuális alkotássá –  film, performansz művészet és a kiállítás határait egybemosó – gyúrják ezeket a kis szösszeneteket.

A filmet december 12-én a  Tranzit házban berendezett konceptuális térben fognak bemutatni, több felületen vetítve egyszerre, azt a hatást keltve, mintha a néző egy galériát járna körbe. Mindehhez egy élő jam session adja a zenei aláfestést. Jha, a pályáázaton nem rangsorolnak, tehát a filmed biztosan viszontláthatod a Tranzit-vásznon. És, megint jha, ha szerencséd van, és kisorsolnak, nyerhetsz egy táblagépet is. Tehát, sztárságra fel. Kamera indul. Rec.

Kis ihletadó:

Hozzászólások