Majd tanulok a vizsgára, amikor a malacok repülni fognak… Kínában bungee jumpingolt egy malac. Na jó, akkor neki is fogok tanulni.

Hol máshol történne ehhez hasonló, ha nem Kínában? Egy vidámpark megnyitóján egy 75 kilogrammos malaccal mutatták be a legújabb bungee jumping ugrást, egy 65 méteres torony tetejéről. Biztos nem önszántából jelentkezett erre a hajmeresztő ugrásra a jószág. A röfit az ugrás helyszínéig lifttel vitték, utána két férfi cipelte tovább. Miután rácsatolták a biztonsági köteleket, kapott még egy lila palástot is a nyakába, hogy igazi Szuper Malacnak nézzen ki, és ezután kilökték a toronyból. A malac végig visított, és bár túlélte az ugrást, sajnos a mutatványát követően nagyon rosszul járt, mert egyből a vágóhídra vitték.

Az állatkínzás új formáját mutatták be a csungkingi vidámparkban. Nem elég, hogy kutyákat és macskákat is kínoznak, most malacokkal folytatják. Mi jöhet ezután, ló vagy tehén, esetleg más jószág? A legnagyobb baj, hogy Kínában még nincs állatkínzást tiltó törvény. Szerintem mihamarabb intézkedni kéne az ügyben, mert ez így nem mehet tovább. A malac haszonállat, azért tartják, hogy utána levágják, de előtte nem kell közel 70 méter magasról kilökni és szórakozni rajta. A turistaattrakció nem úgy sült el, ahogy tervezték, mert rengeteg ember felháborodott rajta. A vidámpark vezetői bocsánatot kértek mindenkitől, és elismerték, hogy hibáztak. Kezdetnek nem rossz. Lehet hát edzeni arra a törvényre.

Hozzászólások