Kedden, május 30-án a szokásos helyszín a Junkyard volt, és az este 8 órai kezdés helyett, csak 9-kor kezdődött el a Slam Bajnokság kolozsvári fordulója, enyhe kánikulával és rímek kavalkádjával, természetesen a Nest szervezésében.

A megszokott teltház helyett 8 előtt öt perccel még senki sehol nem volt, ami eléggé meglepő, tudván azt, hogy az eddigi slam esteken olyan sokan voltak, hogy az emeletről egy pár embert le kellett tessékelni a földszintre. De a késői kezdésnek köszönhetően, 9 órára már szépen összegyűlt a társaság. A versenyzők fellépése előtt a két marosvásárhelyi döntős: Labancz Dávid és Szász Zsolt két slamjével, André Feri egyik nosztalgikus versével, valamint Tófalvi Előd ürességről és könyvekről szóló szövegével elkezdődött a bajnokság. Keresztesi Dávid moderált.

slam1

Összesen 7 versenyző mérte össze egymás slamtudását, ki rövidebb, ki hosszabb, ki érdekesebb, ki fülbemászó versekkel. Egytől tízig volt a pontozás, két meghívott és két közönségből választott, 4 tagú zsűri bírált. Az első a sorban Burján Kinga volt, aki színes, ám mégis mélyrehatoló versével elhallgatatta a nézőket pár percig. Ezután Vass Márton következett, aki bizony feltette azt a kérdést, hogy megéri élni az életet, ha úgyis csak megjátszás. Fülöp Orsi, majd Fazakas Zsolt következett. Utánuk Morár Ervin elslammelte a nap poénját, Balog Tamás pedig rövid, de annál hatásosabb versével tarolt. Utolsóként Labaditis Marcsa slamszűz is bátorkodott versenybe szállni olvasásról és irodalomról szóló slammjével.

A pontozás minden versenyzőnél vegyes volt, s amíg a zsűritagok összeszámolták a pontokat Loboncz Dávid ismételten fellépett. Őt követte Vass Csaba és Tófalvi Előd, akinek slamje szerint nem biztos, hogy tud az ember aludni, ha nem tiszták a verslábai, majd ezután André Feri Hot dogmája következett. Keresztesi Dávid utolsó, bucsuzó slamje is elhangzott, ami mindenkit ráébresztett arra, hogy Kolozsvártól mindenkinek nehéz lesz búcsúzni, ha az ember el fog menni innen örökre.

A közönség nagy tapsviharral jutalmazott meg minden egyes slammelőt, látszólag mindenki élvezte az estet. A három kolozsvári bajnok helyett négy lett, ebben a sorrendben: 1. hely Morár Ervin, 2. hely Burján Kinga és Fazekas Zsolt és a 3. helyezett Balog Tamás lett.

A bajnokok

A bajnokok

Örültem, hogy végre nem egyedül kellett menjek slamestre, úgy hogy Kinga, köszönöm, hogy eljöttél velem! Örök hálám üldözni fog a sírodig! 😀

Fotók: Kőmíves István

Hozzászólások