A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) Rendes Tisztújító Gyűlést tartott november 24-én késő este, ahol a napirendi pontok szerint új elnököt, vezetőtanácsot és ellenőrző testületet választottak az előre regisztrált önkéntesek.

Krippán Kinga gyűlésvezető ismertette a napirendi pontokat, majd elmondta, hogy a KMDSZ összes regisztrált önkéntese közül 20%-nak kell jelen lennie ahhoz, hogy egyszerű többséggel dönthessen a jelöltek sorsáról.

Két mandátum erejéig töltötte be a KMDSZ elnöki tisztségét a leköszönő Rés Konrád Gergely, akinek így a tevékenységi és pénzügy beszámolója az utóbbi négy évről szólt. Beszélt az elért célokról, a legtöbb érdeklődött vonzó programokról, majd bemutatta, hogy mit ért el vezetőtanácsával a szakosztá­lyokban, az A Kártyánál, a Karrierirodánál, Sportirodánál, a gólyaprogramoknál, a Diáknapoknál, az ETDK-nál, de a Kpluszról is szót ejtett s más projekteket is megemlített, amelyekért a KMDSZ küzdött és küzd a mai napig. A négy év közül 2015 volt a legkiemelkedőbb pénzügyi szempontból a sok megnyert pályázat és a kiadások miatt. A négy év alatt összesen 78 saját rendezvény, 2361 önkéntes és több mint 25 ezer résztvevő volt a programokon. Az ülésvezető kérésére a távozó elnök elmesélte a négy év legemlékezetesebb történését: a diáknapok, amikor legelőször húzták fel Törökvágáson sok problémával a Bulisátrat, mert a szervezők nem szerették volna, ha újra különböző szórakozóhelyiségekben szétszóródva szórakoznának a diáknapozók. Sok sikert kívánt a következő KMDSZ-elnöknek s azt tanácsolta, csapatával tartson össze és segítsék egymást bármiben. Sok éves munkájáért egy kis üvegecske Happy Pillst kapott munkatársai csapatától, ezt persze a jelenlévők is hangos tapssal köszönték meg.

Annak ellenére, hogy a Rés Konrád Gergely vezető tanácsával egészen februárig érvényben van, a közgyűlésen KMDSZ elnököt választottak, aki Lőrincz István Zoltán lett. Célja megőrizni a rendezvények eddigi színvonalát, továbbá kapcsolatot létesítene a győri diákság karrierirodájával. Az alelnök Buryán Tünde lett, ugyanakkor ő a PR- és kommunikáció felelős, és ekként szorosabb kapcsolatot akar létrehozni a kolozsvári médiával. Balog Laura a tanügyi felelős, ő a román diákszervezetekkel is szeretne együttműködni, Kundi Zoltán pénzügyi felelősként minél több sikeres pályázatot szeretne a KMDSZ-nek. Andacs Zsolt Levente maradt a tagságért és humánerőforrásokért felelős, Horváth Réka a szakosztályokért felel, egyik célja évente két szakosztály tábor. Fogarassy Botond lett a KMDSZ Sportirodájáért felelős, aki új sportfelszerelést ígért, Demeter Kamilla a Karrierirodáért felel és Szabó Hajnal a programokért. Az elnök szerint az új csapat színes és ügyes lesz, Lőrincz István Zoltán reméli, tudják majd tartani a szintet, de egyelőre leginkább csak kicsiben terveznek.

Hozzászólások