Legkésőbb október második hetén vehetjük át Valter, a kártya kabalafigurája kezéből Kolozsvár első magyar diákigazolványát, amelyet ingyenesen forgalmaz majd a KMDSZ iroda, amellyel ingyen buszbérletet és mindenféle más kedvezményt is kapsz. De, hogy mi is ez pontosan, megtudjuk Krippán Kingától, a KMDSZ vezetőtanácsi tagjától:

–          Tavaly, mikor megszűnt az utolsó ingyenes diákkártya, úgy döntöttünk, megoldást kell találni erre a problémára, mert nagyon rosszul hangzik az, hogy ingyenes buszbérlet igényelhető húsz lejbe kerülő kártyával. Hónapok óta dolgozunk azon, hogy be tudjuk indítani az első kolozsvári magyar diákkártyát, rengeteg ember munkája van benne.

Mit szól ehhez a Studcard?

–          Megpróbálunk nem konfliktust gerjeszteni – mi magyar vonalon fogunk érvényesülni, magyar reklámokkal, a saját közösségünket próbáljuk megszólítani. Persze nem zárkózunk el attól, hogy román vagy más nemzetiségű diák készítsen A kártyát, de az elsődleges célcsoport a magyar közösség.

Mit kell tennünk azért, hogy Valter kiadja nekünk a kártyát?

–           A jövő héten induló akartya.ro honlapon kell regisztrtálni, megadod az adataidat, kapsz egy időpontot, hogy kb. mikor gyere be az irodába a kártyádért, feltöltesz egy személyigazolvány jellegű képet magadról, bejössz, leellenőrizzük a studkönyvedet, hogy le van-e pecsételve, van-e aktív hallgatói jogviszonyod erre a tanévre. Ezek után megmutatod a személyidet beazonosítás gyanánt, majd Valter átnyújtja neked a frissen nyomtatott A kártyát.

DSC_9519

Milyen kedvezményeket von maga után az A kártya birtoklása?

–          Nem lesznek voucher-füzeteink, hanem próbálunk állandó kedvezményeket biztosítani úgy, hogy egyszerűen a kártya felmutatásával részesülni lehet a kedvezményben az adott partnernél. Az akártya.ro-n, illetve facebook-oldalunkon lehet majd megtudni, hogy hol finomabb a kávé, milyen rendezvényei vannak partnereinknek és minden olyan eseményről lehet olvasni, ahol fel lehet használni a diákigazolványt.

Szerinted miért választaná egy magyar egyetemista ezt a kártyát a már meglévők helyett?

–          Mi ezzel is a magyar közösségépítést szeretnénk vállalni, amelyet egyébként a KMDSZ a mindennapjaiban is folytat. A kártyatulajdonos rengeteg információt megtudhat a magyar jellegű rendezvényekről, amelyek első sorban érinthetik. Próbálunk egy olyan csatornát biztosítani, ahol a magyar közösséggel találkozhat, kolozsvári magyar közösség van olyan erős , hogy el tudjon tartani különböző kulturális vagy kevésbé kulturális helyeket. Erre próbálunk még jobban ráerősíteni.

Milyen további tervek vannak a kártyával?

–          Indítunk egy kampányt a kabalánkkal Fotózkodj Valterrel! címen. Ő egy megszemélyesített kolozsvári egyetemista lesz, aki mindent el tud mondani a kártyáról, kedvezményekről, előnyökről. Vele lehet majd fotózkodni, megjelenik a város különböző pontjain, köztereken. Rövidfilmek fognak megjelenni róla, bemutatva egy kolozsvári egyetemista életét. Ilyen kis reklámakciók vannak tervben. Természetesen készülünk az ifjúsági fővárosra is, az már biztos, hogy a kártya is valamilyen szerepet kap majd ennek keretén belül is. Egy másik távlati terv pedig az, hogy ha sikerül erős branddé alakítani itt Kolozsváron ezt a diákigazolványt, akkor minden követ megmozgatunk majd, hogy külföldön is elfogadják.

 

 

Hozzászólások