Kedvező bérleteket a konditermekben, olcsóbb sört a kocsmákban stb. – hoz Valter, a KMDSZ és az Igen, tessék! mozgalom közös A kártyája. A kibocsátók közös sajtóértekezleten mutatták be a másodéves Valtert és előnyeit, a Bulgakovban. Az A kártya csütörtöktől igényelhető a KMDSZ-irodában (Petőfi/Avram Iancu utca 22. szám). Szükséges a kártya igénylésekor az érvényes személyi igazolvány, az egyetem által kibocsájtott, lepecsételt ellenőrző, és a tavalyhoz hasonlóan, előzőleg regisztrálni kell a KMDSZ honlapjáról elérhető felületen. Aki már rendelkezik ilyen kártyával, annak újra érvényessé teszik, az imént felsorolt iratok ellenében. Fényképet lehet feltölteni online regisztráláskor vagy helyszínen is készítenek.

Az A kártya projekt tavalyi kezdeményezését, és eredményeit ismertette Rés Konrád-Gergely, a KMDSZ elnöke. A kártya elindítása nagyon fontos volt a szervezet számára, ugyanis felmenteni szerették volna a diákokat a tömegközlekedési költségek alól. Az indulás sok akadályba ütközött, mivel nehéz volt az önkormányzattal és a tömegközlekedési vállalattal közös megegyezésre jutni, éppen ezért megköszönte az RMDSZ frakció közbenjárását, hogy végül több mint 5000 diák igényelhette az ingyenes buszbérleteket, és a projekt partnerei által nyújtott kedvezményeket.
Geréd Imre önkormányzati képviselő részletesen beszélt egy idei újításról: az A kártyát igénylő diákok egy petíciót írhatnak alá, amivel majd az önkormányzat felé fordulnak, hogy fizetés ellenében ugyan, de éjjel is működjön a tömegközlekedés, hiszen sok fiatal igényének lehetne így eleget tenni. Ez a megoldás környezetvédelmi szempontból is előnyös lenne, ugyanis a több ezer éjszakázó diák inkább választaná a buszokat, mint az autókat vagy a taxikat.
Idéntől az A kártya az Igen tessék! mozgalommal partnerségben indítja a Közösségi kártya projektjét, amely egy vásárláson alapuló közösségi program. Az A kártya tulajdonosai Közösségi kártyát is kaphatnak, amivel a partnercégnél fogyasztott termék árának 1% -a egy közösségi alapba folyik, amit majd ifjúsági szervezetek között pályáztatnak ki. Ez egy pilóta projektnek számít az idén, azaz egyelőre a diákok körében teszik próbára ezt a kezdeményezést, azonban a jövőben tervezik az egész Kolozsvárra kiterjeszteni a projektet – mondta el Krippán Kinga, az Igen Tessék! mozgalom kommunikációs referense.
Végezetül Nagy Hunor Györk, az A kártya-projekt vezetőjeként konkrét tudnivalókat közölt a kártya igénylésével kapcsolatban, ezeket a fentiekben tárgyaltuk. Regisztrálni a http://www.akartya.ro weboldalon lehet.

Hozzászólások