Ellenőrrel még nem találkoztunk.

A mai nap bomba híre, amit már biztosan olvastál, hogy a CTP jóvoltából sms-ben is vásárolhatsz buszjegyet. Nem kell többet sorban állni, sem a  butikos néni morgolódó arcát nézni. Az se baj, ha vasárnap este fél tíz után 5 perccel jut eszedbe, hogy nem vettél busz jegyet és sűrgős elintézni valód van a város másik végében.

Nem kell mást tenned, minthogy küldesz egy sms-t a 7478-as számra. A szöveg nem kell mást tartalmazzon, mint annak a vonalnak a számát, amin utazni szeretnél. (További variációk és részletesebb tájékoztatás itt és itt.)

Ésss……az sms elküldése után kapnod kell egy sms-t néhány hasznos információval, például, hogy meddig érvényes a “jegyed” (lásd a fenti képet).

Felmerülő problémáink és kérdéseink:

Mi van, ha bérletes a telefonszerződésem?

-Feltehetően túl sok vásárlás esetén, nagyobb lesz a hónap végi számla, ugyanis a creditből von le, nem pedig az előre beállított sms-ből. Azoknak például, akiknek olyan csodás a szerződésük, hogy az előre megállapított keret túllépése után nem használható a telefon, nem is tudnak erre a számra sms-t küldeni, mert egyből blokkolva van. (Nekem például semmi esélyem, diszkriminálva vagyok. 🙂 )

Mi történik akkor ha egy ismerősöm megveszi a jegyet és átküldi nekem a visszaigazoló sms-t?

-Szerintem itt van a kutya elásva és az én lehetőségeim is. 🙂 Legalábbis addig, amíg az ellenőrök bele nem tanulnak az új szakmájukba.

Miért drágább az Orange-osoknak? (még ha minimálissal is?)

-Erre eddig még nincs válasz.

És ha utazás közbe lemerül a telefonom?

Nagyszerű ötletnek tartom a kezdeményezést. De lesznek ebből adódó érdekes szituációk még Kolozsvár utcáin .

 

 

 

Hozzászólások