Hétfőn este elkezdődött a nagy múltra visszatekintő Visszhang Kupa a Monostor negyedbeli Gazdász (Agronomilor) utcai műfüves pályákon. A tavalyi kiadáshoz képest idén több, 18 csapat rúg majd labdába a győzelemért.

A 2016/2017-es idényben több változást is eszközöltek a szervezők: az őszi szezonban, amely februárban zárul, csoportok nélküli ligarendszerben játszanak a csapatok, majd a tavaszi fordulókra négyes csoportokra oszlanak a ranglista alapján, ahonnan az első kettő jut tovább a következő szakaszokba. Ugyanakkor maradt az 5+1-es felállás és a kétszer huszonöt perces játékidő.

A nyitó fordulóban, amelyet hétfőn este héttől játszottak, a SIC-LA rúgta az első gólt a H.C.S. csapatának, míg ezzel párhuzamos időben két új csapat a PTI és Báttyáék mérték össze tudásukat. Az est további részében pályára lépett még a tavaly veretlen Árnyék a Kámikáze ellen, valamint a már veteránnak számító együttes, a Kolozsvári Góbék a tavalyi nyolcadik helyezett Next Time hatosa ellen. Az est záró akkordjaként a tavalyi ezüstérmes Tiffosi 2010 a 69’ Sixtynine-nal mérkőzött meg. Az est legtöbb, hat találatával a PTI büszkélkedhet, míg a Next Time-nak és a 69’ Sixtynine-nak nem sikerült kapuba találnia, de ennek ellenére mindenki lelkes maradt, hiszen szerdán és csütörtökön máris bizonyíthat a következő fordulóban.

001visszhangbajnoksag

A szervezők abban reménykednek, hogy sikerül visszahozni a Visszhang Kupa régi fényét, ezért minden futballrajongót arra bíztatnak, hogy jöjjenek és kövessék a mérkőzéseket, hogy minél nagyobb visszhangja legyen a bajnokságnak!

A Visszhang Kupa első fordulójának eddigi eredményei:

SIC-LA – H.C.S. 4-2

Báttyáék – PTI 1-6

Árnyék – Kámikáze 4-2

Next Time – Kolozsvári Góbék 0-4

Tiffosi 2010 – 69’ Sixtynine 5-0

Képek: Tompa Réka

Hozzászólások