A negyedik alkalommal megszervezett KMDSZ Téli Majálisra  28, egyenként 15-17 fős csapat jelentkezett. A január 14-i banzájt, amit – a hagyományoknak megfelelően – a Törökvágásnál szerveztek, idén is megáldották az égiek egy csöppnyi hóval, így a szánhúzó verseny gondtalanul (kerekek nélkül) folyhatott.

A délben indított esemény másik fő attrakciója a forralt bor készítése volt, amit egy kis meglepetéssel kiegészítve a zsűri minden csapatnál pontozott. Mindenki feltankolt becsülettel, így a bár mögött vesztegelő szarvasok kissé szomorkásan álltak a fagypont körüli hőmérsékletben. Egy másik népszerű játék az Igyál és dobj pofán nevű volt, ahol a két dobónak a tejszínhabos/csokis/mézes/dzsemes kenyérrel arcon kellett találnia három csapattársát, mindezt 10 pörgés és egy kicsi bor kíséretében. Ha talált a dobás, újra kellett pörögni és inni. Tehát az a csapat nyert, aki a legkevésbé sajnálta a bajtársat, és bírta a rettenetes pörgés-köröket. Az egész erdő zúgott a pofán-találásoktól és nagy röhögésektől. Közben a többiek a tűznél melegedtek, netán a harácsolással igyekeztek. A „rakás szerencsétlenség” legnagyobbja (ami a kincskereső egyik része volt) talán az a csapat lett, aki még a majális legelején 15 liter vörös bort öntött ki az üstből – tiszta véletlenül.

Természetesen az akadálypálya sem maradhatott ki az idén, de voltak új játékok is, mint például az XO, vagy a Szörpmaci (aminek extra szuper-édi neve van)!! Az első játékos előtt 2 letakart pohár volt, bennük piával, az egyikben gumimacival. A játékosnak választania kellett, és ha azt a poharat szúrta ki, amelyikben nem volt édi maci, meg kellett igya a pohár tartalmát, majd a másikét is, hogy a gumimacit szívószállal továbbadja a második játékos szájába, és így ment ez tovább.

16107079_1435549423145022_8285339664614479486_o

Újnak számított a Piszkos gallér című versenyszám is, aminél az volt a lényeg, hogy a síkabátok nyakába tuszkolt kendő nem lehetett borfoltos, miközben a gazdája kéz használata nélkül kiürítette a poharat. A versenyeket a forgós staféta legújabb kiadása, a Részeg boszorkány zárta.

Aki pedig egyszerűen szórakozni tért arrafelé, az sem unatkozhatott, hiszen Kado nagy bulival gondoskodott arról, hogy senki ne fázzon az amúgy is enyhe időben. Akinek pedig ennyi sem volt elég, a Bulgában folytathatta a diáknapos feelinget.

További képekért klikk az esemény Facebook oldalára!

Hozzászólások