10644509_829519787114356_8975892118998097872_n

A Transylvania Music Event szervezte meg péntek este. Ha Kolozsváron jártál-keltél szinte elkerülhetetlenül beleütköztél valahol: volt tábla, plakát, banner bőven, ami hirdette. Jó, azért az oszlopok nagyrészét lefoglalta a választási kampány, a szemüveg és hipnotizálni akaró szelídmosoly, illetve a változásra hívó határozott jobb, de azért így is maradt hely a Youth Partynak bőven.

Az esemény marketingje jól sikerült: a Facebookon 2500-an jelezték, hogy ott lesznek péntek este az új sportcsarnokban (ki van ez a kolozsvári ifjúság éhezve a jó bulikra). Mindez úgy, hogy a belépő elővételi áron 50 lejbe került.

Az est legnagyobb húzóneve Rudimental volt, ami első hallásra valóban generál bennünk egy wowt, hiszen Kolozsváron nem túl gyakran fordul meg ekkora név. Bár ne lett volna az apróbetűs rész: Dj Set… Hogy ez mit is jelent valójában, lehet sokan csak azután nézték meg, hogy kifizették az 50 lejt. Szóval nem volt itt a teljes Rudimental csapat, hanem „csak” a Dj, az Mc és a szaxis, aki azért néha trombitált is. Itt most lehetne érvelni, hogy az a bizonyos pohár félig van tele, vagy félig üres, mindenestre az Electric Castle stílusosan szombat délelőtt ennyit fűzött a dologhoz:

2014-11-22 13_58_41-Electric Castle Festival

A Youth Partyn viszont nemcsak Rudimental volt, hanem Chicane, Șuie Paparude és Golan is. Mindezek mellé a szervezők ígértek még különleges effekteket, és persze jó hangulatot is. A fenntiek tükrében nem indultam túl magas elvárásokkal az éjszakába. Nem elsietve a dolgokat egy órakor értünk a helyszínre. Ekkor a bejáratnál már nem kellett sorba állni, és a gardróbnál sem kellett öt percnél hosszabb időt eltölteni. Korábban viszont, a Facebookon háborgók posztjai szerint, volt aki két órát is didereghetett, arra várva, hogy bejusson. A későn érkezés hátránya az volt, hogy már Șuie szólt a teremben, aminek jó háromnegyed részét foglalta el a közönség. Akik nem a zsetonokért álltak sorba, hogy vehessenk valami innivalót, azok láthatóan jól érezték magukat. Șuie rövid szereplése után jött Rudimental Dj Set, az este és a hangulat csúcspontja. Volt füst, konfetti (érdkes módon piros, sárga és kék színekben, biztos akadt tartalékon), és ismert számok. A közönségnek, énekes híján, a szaxofonos tetszett a legjobban. Miután Rudimental elbúcsúzott fél három körül, a tömeg nagy része hazament. Akik maradtak azok lelkesen buliztak tovább Chicane zenéjére.

A szervezőkre sokan panaszkodtak: hogy nem volt jó a hangosítás, túl sokat kellett sorba állni és így tovább. Ez mind igaz, de valahogy benne volt a paklikban, hiszen maga az esemény is egy egyelőre kezdetleges dolog, ami valószínűleg következő alkalommal jobb lesz (és lehet drágább is). Egyelőre azonban, legalábbis nekem, nem érte meg a péntek estét és az ötvenest sem. Akinek tetszett az szombaton folytathatja a Retro Partyn ugyanott.

Hozzászólások