Mindig is szerettél volna részt venni egy valóságshowba, de nem volt elég bátorságod hozzá? Szeretted volna jobban megismerni magad, hogy hogyan viselkedsz egy kamerákkal teli szobában? Az idei kommunikációs gólyatábor lehetőséget adott a kíváncsi elsőéveseknek, hogy kipróbálják magukat egy ilyen szituációban. Minden szónak és tettnek súlya volt, hisz a bogártelkei villában Mr.P (a villa tulajdonosa és a valóságshow vezetője) mindent hallott és látott. A “welKOMM to reality” szlogennel ellátott gólyatábor ráadásul november 19-én a Kiszavazóshow-al folytatódott, ahol eldőlt, hogy ki a legjobb kommunikációs páros.

A gólyabál este 7 órakor kezdődött a Revolution Clubban, ahol hét gólyapár mérte össze ügyességét és kommunikációs készségeit. Változatos volt a felhozatal, hisz a szokásos fiú és lány párosok mellett, több lánypár is benevezett a reality show utolsó megméretettésére.

Az est házigazdái: Nagy Péter és Jakabos Orsolya, a promo videók levetítése után színpadra hívták a gólyapárokat a Lip Sync versenyszámra. A gólyák előre begyakorolt koreográfiával álltak a nagyérdemű elé. A magyar régi és új pop zenétől elkezdve, Amy Winehouse Valerie-n keresztül, a Spice Girls-ön és Justin Bieber Baby számán át egészen Shakira és Beyoncé hastáncos duettjéig  minden felcsengett, amit a közönség csak kívánhatott. De nem csak a diákok szórakoztak a viccesebbnél-viccesebb  tátogtatások láttán, hanem a zsűri is nagyon élvezte ezt a próbát.

A második próbán a gólyapárok összeszokottságát mérték fel egy művészeti kiállítás által: az egyik gólya rúzsfoltokkal rajzolt egy közös élményt, emléket és a társa ki kellett válassza az összes “műalkotás” közül, hogy melyiket is rajzolta  a partnere. Ezután, az addigi eredmények függvényében, búcsúztak két párostól, de az egyiket visszahívták a nagy szurkolótáboruknak köszönhetően.

Továbbiakban, a pároknak egy lehetetlen kommunikációs szituációból kellett kihozniuk a legjobbat. A páros egyik tagja kenyérrel teli szájjal kellett dúdolnia híres dalokat egy percig és a ha a társa minél többet eltalált, annál közelebb kerültek a célhoz. Kiszavazóshow révén e próba után is megváltak két gólyapártól.

Az utolsó előtti megmérettetésen a továbbjutott négy pár egy igazi, kommunikációs szakhoz illő feladatot kapott. El kellett adniuk egy random tárgyat a közönség egyes tagjainak, így minden érvet felsorakoztattak, hogy meggyőzzék a vevőt és a zsűrit. A gólyabál témájához híven ezután is kiesett két páros.

A legvégsőkig harcoló két lánypár utolsó feladataként a másodéves szervezők egy  “Rap Battle” próbát találtak ki. A szöveg félig meg volt írva, így ameddig a hiányos részeket töltögették a lányok, addig a közönség megtekinthette a tábori “Titok szobában” készült felvételeket, ahol a gólyák őszintén beszéltek érzéseikről.

Az eredményhirdetésen minden gólyát díjaztak oklevéllel vagy különdíjjal és természetesen a rangsort is közölték. Harmadik helyen végzett  a Berni és Jimi páros (Gászpor Bernadett és Dobricza Szilveszter), míg a Timik párosa (Kassay Tímea és Kónya Tímea) a dobogó második fokára léphetett. Az első helyet a kommunikációs Spice Girls tagjai foglalták el, avagy Imets Dóra és Székely Emőke.

Az előadás jó hangulatát fokozta az azt követő buli, ahol Lohn Jennon és Massivepedobear biztosították a zenét. A kommunikáció első-,másod- és harmadévesein kivül sok lelkes érdeklődő és szurkoló ropta egészen hajnalig.

A gólyatábor promovideót és aftermoviet, illetve a „Titok szobában” elhangzottakat ezen a linken tekintheted meg:

Hozzászólások