Bartok Barbara ezt nézte: Makkai Júlia Anna és Könczei Zsolt a KommNapokon

Így érezte magát: büszke

Itt: Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudomány Kar, 101-es terem.

Bejegyzés: Biztos sokakban megfogalmazódott már a kérdés, hogy mit jelent kommunikációs szakembernek lenni. Makkai Júlia Anna és Könczei Zsolt, a BBTE magyar tagozatának kommunikációs munkatársai, beavattak minket szakma fortélyaiba.

Bővebben…

Júlia elmesélte, mikor és hogyan kezdte el az akkor még egy személyes projektjét, amelynek célja az volt, hogy a magyar tagozatnak alkosson egy egységes vizuális arculatot. 2012-ben, mesteris 23 évesként kezdett el ezzel foglalkozni, és nem volt könnyű dolga. A tizenhét magyar tagozat vezetői közül, voltak akik együttműködtek kezdetektől fogva, de voltak olyanok is akik értetlenül álltak terve előtt. De Júliában a „lelkesedés fullos volt, és a mai napig is az”. Tavaly nyáron társult hozzá Zsolt, és azóta ketten dolgoznak azon, hogy könnyű és jó legyen BBTE-s diáknak lenni. Szerintük, munkájuknak két oldala van, egy külső és egy belső kommunikációs része. A külső abból áll, hogy igyekeznek a magyar tagozat diákjainak és tanárainak munkáit közvetíteni a külvilággal, illetve abból, hogy a kari tevékenységekről, rendezvényekről értesítést adnak. A belső kommunikációs oldala a munkájuknak pedig az, hogy megkönnyítsék a diákok, tanárok és adminisztrációs alkalmazottak dolgát azzal, hogy a különböző karok közt fenntartják a kapcsolatot. Munkájuk elérhető nyomtatott formában, illetve online felületeken is, és elmondásuk szerint a legnagyobb része a Facebookon működik. Ott kérnek segítséget tőlük, illetve onnan értesülnek legtöbben az egyetemmel kapcsolatos eseményekről. Célkitűzésük az, hogy az egyetemet diákbarátként építsék be a köztudatba. Az, hogy egy olyan közösség jöjjön létre, aki büszke arra, hogy itt tanul, vagy dolgozik.

Elkötelezettségüknek, hivatásuk iránt érzett szeretetüknek gyümölcse napról napra érettebb. Júlia komoly munkájának köszönhetően, az egyetem arculati kézikönyve megjelöli a magyar tagozat színét. „Ha zöldeskéket látunk, mindig büszkén gondolunk egyetemünkre. Arra, hogy 17 karon tanulhatunk magyarul. Arra, hogy BBTE-s diákok vagyunk.”

És ez mindkét kommunikációs szakember kezéből fakad. Ha valaki megkérdezi tőled, hogy mit jelent kommunikációs szakembernek lenni, mi leszel, ha nagy leszel kommunikációs diplomával, mesélj neki Júliáékról. Mondd el, hogy nem olyan könnyű, mint ahogy hallatszik. Hogy igen, kommunikálni kell, rengeteg emberrel. Személyesen, médián vagy akár csak egy plakáton keresztül.

 

Hozzászólások