Glossza a fogadalmak és a szesszió összeegyeztetéséről
Joldes Xénia

Nyakadon a 2020 és a többévnyi beteljesítetlen fogadalmaidnak a listája? Akkor itt az idő, hogy bepótold a felhalmozott mulasztásaidat és megvalósítsd vágyaidat. Erre pedig itt is a tökéletes alkalom, ami nem más, mint a… SZESSZIÓ. Első ránézésre bizarrnak tűnhet ez a kijelentés, de hadd magyarázzam meg.

Amennyiben legalább tavaly ilyenkor óta tervezel egészségesebb életmódot folytatni vagy esetleg diétát bevezetni a mindennapjaidba, akkor a vizsgaidőszak erre is kiváló lehetőség. A napjaid fő- és ugyanakkor egyetlen étkezéseként szolgáló két szelet – még nem, de majdnem penészes – ketchupos kenyér, valamint a napi két liter feketekávé tápláló, vitamindús étrend alapja. 

Ha inkább a méregtelenítő kúrák híve vagy, akkor a többnapos koplalás utáni őrült édességzabálás a leghatásosabb módszer, ami rendkívüli (el)változásokat eredményez az ember testében és lelkében egyaránt.

Emellett az egészséges életmód elmaradhatatlan része a testmozgás is. Nem kell ehhez konditerembe járni, számos alternatív megoldás létezik, mint például a felelősségeid elől való futás, ami remek kardiogyakorlat. Ugyanakkor a stócnyi meg nem írt beadandók terhének a vállaidon cipelése, valamint az egész éjszakás, meggörnyedve jegyzetelés egyszerre nyak-, hát-, alkar- és ujjszálkásító gyakorlat. 

Az időbeosztásod miatt fölösleges aggódnod, ugyanis ahogy a közmondás tartja: „amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra”… hanem inkább az utolsó utáni pillanatra. Elvégre a gyémántok is nagy nyomás alatt születnek, nemde?

Attól tartasz, hogy nem lesz időd megvalósítani az álmaidat a fáradhatatlan diétázás és örökös testmozgás mellett? Nem kell megijedned, amikor az éjszaka közepén látomásaid lesznek arról, hogy éppen vizsgázol és patakokban folyik rólad a verejték, mert azt az egyetlen, átkozott tételt húztad, amit nem tanultál meg, hiszen néhány óra múlva a valóságban is átélheted majd álmaidat.

Végezetül pedig, még néhány biztató szó. Ha félig meg is bolondulsz a stressztől és elkezd hullani a hajad, nem kell csüggedned, mert reggelente legalább eggyel kevesebb dologgal kell bíbelődnöd. S mert egyszer a vizsgaidőszak is véget ér, akárcsak a százéves háború…

Hozzászólások