S a vesszőt tegye mindenki, ahová szeretné

Érdekes élettörténések vezettek oda, hogy ezeket a sorokat elkezdjem megírni, mert ugyebár, erre semmi szükség nincsen – mesterkélt figyelemhiány a nők állandó problémázása, és amúgy is, a laptopom a szobában van, az meg nem a konyha. Előterjesztenék most néhányat ezen remek tapasztalataim mintapéldányaiból.

Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy ő nem érti, miért létezik a feminizmus. Csöndesen jegyezném meg számára, hogy ha csak olyan dolgok léteznének a világon, amit ő megért, akkor ma is kövekkel csiholnánk a tüzet, és a férfiak imádott sportautói is csak olyanok lennének, mint a Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki lábbal hajtós csodamobilja.

De igazán nem mondhatjuk, hogy nem képesek a fejlődésre, hiszen míg kiskorunk meséjében a szőke herceg még csak lehozni tudta a csillagokat az égről szíve választottjának, ma már képes lehazudni azokat, noha ezt már nem a szíve, hanem sokkal délibb szerve választja.

Ők azok, akik szerint a szőrzet a nőkön nem vonzó, mert a szőrös kar vagy láb nem szép, mondjuk ugyanúgy szerintük a kommunista rezsim nem más, mint az én havi közköltségem, és nem az a korszak, amire nagyszüleik fájdalmasan gondolnak vissza.

Szavunk egy sem lehet, hiszen, ha nem épp olyannal van dolgunk, akinek fóbiája van a nyilvános terektől és allergiás a D-vitaminra, s ezért szigorúan csak a saját lakásán, csak este szeretné élvezni a társaságod, akkor még randizni is elhív. Te pedig örülsz, készülődsz, szemet vakító boldogsággal és gyermeki izgatottsággal repdesel a fürdőszoba és a ruhásszekrényed között, akár egy kis kolibri. Találkoztok, jó minden, nem csak a pénzcentrikus jövőjéről beszél, és még a macskákat is szereti. Későre jár, hazaindulsz, és, te kis balga, ezt jó találkának címezve tennéd az emlékeid postaládájába, amikor kitépi lelki kezeid közül a címzetes iratot a felismerés szele. Elhibáztad, hiszen kisebb a melled, mint az instagramos képen, és ezzel összezavartad ezt az igazán jó partinak ígérkező fiatalembert, hogy rákérdez-e ilyesmire. Hát persze, hogy megteszi, hiszen számára ez releváns információ. Te meg, ha épp nem menstruálsz, későn mutáló kisfiúnak leszel titulálva, csak mert nem dupla D-s a kosarad, mert hát az ő száma durva 25-ös, mondjuk milliméter és nem centiméter, de ez meg már nem releváns.

Hozzászólások