Több mint 250 ember vett részt egy héttel ezelőtt a beerpongbajnokság első fordulóján, amit az Erdélyi Beerpong Egyesület szervezett a Flying Circusben.

A bajnokságban 64 kéttagú csapat az erdélyi beerpong szabályok szerint, illetve 12 csapat az eredeti nemzetközi szabályok szerint játszott. A jelenlévő 64 csapat közül kerültek ki végül a győztesek, akik kupával és éremmel gazdagodtak, ám a verseny ranglistás, így a továbbjutók komolyabb versenyekre juthatnak el, ahol jobbnál jobb nyeremények várnak rájuk.

A verseny nyerteseit három kategóriában díjazták. Az erdélyi beerpong szabályok szerinti kategória győztese a Fucktúra lett, második helyen a Take It Easy nevű csapat végzett, míg a harmadik helyezést az Uni-Pachet kapta. A nemzetközi szabályok szerinti kategória  nyerteseként a RideEffect csapata került ki, második a Gedeon a Tégla nevű csapat lett, és bronzérmet kapott a Rio de haneeiro. A harmadik kategória egy dobóverseny volt, ahol első helyen végzett Paulik Máté a férfi kategóriában, női kategóriában pedig Irsai Bogi és Csiszér Noémi lettek az elsők.

– Azt szeretnénk, ha a nagykorú középiskolástól a jókedvű nyugdíjasig mindenki ismerné és játszaná a beerpongot. A bajnokságnak az a célja, hogy minél több emberrel megismertesse és megkedveltesse ezt a játékot – mondta Ferencz Mónika, az Erdélyi Beerpong Egyesület egyik főszervezője. A résztvevők többsége egyetemista, de egykori egyetemisták is akadnak, akik már dolgoznak, ám még mindig hűek az eseményhez, és rendszeresen megjelennek ők is. Azt is megtudtuk, hogy a közeljövőben elérhető lesz külön bajnokság magyar nyelven, és egy az idegen nyelven beszélők, valamint a románok számára is. ,,Az utóbbi időben kezdtek román és más nyelven beszélő csapatok is jelentkezni. Mindenkinek elmondjuk, hogy nem probléma, ha jön, csak számítson arra, hogy mindenki és minden magyarul lesz. Persze a helyszínen segítettünk nekik eligazodni és nagyon élvezték.’’ – tette hozzá Ferencz Mónika.

fotó: Serar Szabolcs -Blink Media

Hozzászólások