Melyik az a sorozat, amely felkeltette 82 millió háztartás figyelmét? Igen, az egész világ rajong a Netflix legújabb sorozatáért, a londoni arisztokráciáról szóló történetért.

Akárhol keresgélsz, bármit akarsz, ezzel a sorozattal találkozol. A világhálón folyamatosan bombáznak a népszerűségéről regélő hírekkel. Mit is tesz ilyenkor a szesszióban lévő diák? Vizsgaidőszak ide vagy oda, természetesen megnézi, miért is rajong mostanában az internet népe.

A Bridgerton család (eredeti címén Bridgerton) december 25-én jelent meg a Netflix kínálatában. A kosztümös széria azóta a legnézettebb sorozatok közé küzdötte fel magát, a Netflix top 10-es nézettségi listáján minden országban előkelő helyen található.

A sorozat Julia Quinn regénysorozata alapján készült, az első évad forgatókönyve Quinn első könyve alapján íródott, de akadnak a képernyőn olyan fordulatok is, amiket a filmes alkotók találtak ki. A rendezői székben Shonda Rhimes is helyet foglalhatott, aki többek között A Grace klinika (eredeti címén Grey’s Anatomy) című sikersorozatot is rendezte.

Az események az 1800-as években játszódnak Londonban, ahol épp a báli szezon kezdetébe csöppennek a nézők. Minden anya férjet akar találni lányainak a báli időszak végéig. A történet középpontjában álló Bridgerton család mindennapjain keresztül bemutatásra kerül, hogyan is működött a párkeresés még jóval az internet és a Tinder előtt. A megözvegyült édesanya egyedül neveli nyolc gyermekét, négy fiút és négy lányt. A legidősebb lány, Daphne (Phoebe Dynevor) eladósorba kerül, és szerelemből akar férjhez menni, akárcsak az édesanyja. Az ő bonyolult szerelmi történetét követhetjük az évad során végig.

A Bridgerton család mellett megismerhetjük még Featheringtonékat, akik szintén férjhez akarják adni három csúnyácska lányukat, és más bonyodalmakba is ütköznek a családfő kártyajáték-szenvedélye miatt. Rajtuk kívül fontos szerepe van még a sorozatban a Lady Whistledown álnéven pletykákat publikáló írónőnek is, aki rendszeresen jelentet meg botrányos történeteket a nemesek életéből, de senki sem tudja, hogy ki lehet ő. A titokzatos írónő kilétére az évad végén fény derül a közönség számára, a szereplők viszont továbbra sem sejtik, hogy ki lehet az. 

A sorozat néhol szakít a hagyományokkal, a modern gondolkodást ötvözi a 19. század szellemiségével, a brit királyné és az arisztokrácia több tagja például színes bőrű. A ruhák szabása korhű ugyan, de színei sokszor nagyon harsányak, ez nem jellemző az akkori stílusra. Mai modern popslágerek is felcsendülnek klasszikus hangszerelésben, például Billie Eilish Bad guy, Taylor Swift Wildest Dreams, a Maroon5 Girls Like You című slágerei.

A streamingszolgáltatón futó sikersorozat közösségi oldalain jelentette be, hogy tavasszal elkezdik a második évad forgatását. Egy biztos, a rajongók már alig várják, hogy ismét láthassák kedvenc arisztokratáik szerelmi életének újabb történeteit.

Hozzászólások