Mi kell a nőnek? S hát a férfinak?

Mindenki elgondolkodott már azon, hogyan is kellene kinéznie, viselkednie ahhoz, hogy jó nő/férfi legyen. Én ilyen kijelentések között nőttem fel: egy nő nem ihat, nem beszélhet csúnyán, mert az nem nőies, ugyanakkor tudjon főzni, legyen házias, tiszta. Gondoskodjon az egész családról, ne váljon el stb. A férfiakról már kevésbé mondanak ilyen „törvényeket”. De lássuk, hogyan vélekednek minderről a mi generációnk tagjai, a fiatal felnőttek. Gyors vizsgálódásba kezdtem mindkét nem körében, a kérdésem igen egyszerű volt: szerinted milyennek kell lennie egy jó nőnek/pasinak?

A JÓ NŐ

Nekem fontos a természetesség, tehát ne sminkeljen mindennap, maximum eseményekre vagy buliba talán. Ne legyen merev, tudjon feloldódni, legyen humora. Tudja jól elválasztani a komoly és funny perceket. Legyen mozgékony: a sporttól, túrától vagy hosszabb sétától ne akadjon ki. Pluszpont, ha szereti a karitatív dolgokat, tehát rendelkezik társadalmi érzékenységgel. Ami még fontos, hogy lássa a hibáit, s ne csak panaszkodjon, hanem ha valami nem tetszik, tegyen ellene. A külső az összefügg a belsővel: ha belül oké minden, akkor mosolyog, ügyel az alkatára, tehát nem fogy vagy hízik egészségtelen szintre. Ja és legyen pozitív, meghalok a negativitástól. 

Nagy kuffer, nagy csöcs. Főleg kuffer. Legyen hűséges, de ne legyen könnyűvérű. Kicsit féltékeny típus, de nem nagyon. Bízzon a másik félben. Nem gond, ha nem ellenzi az orális szexet. Együttlét szempontjából ne korlátozódjon, de amúgy tökéletes nő nem létezik.

Legyen okos, vicces, magabiztos, tudjon nevetni a szar vicceken, de tudjon komoly is lenni. Legyen egy célja/álma és tegyen azért, hogy el is érje azt, de összességében a legfontosabb az, hogy valódi legyen, ne rejtőzzön álcák mögé, se fizikailag, se mentálisan.

 

Egy jó nő szerintem elsősorban a külsejével tud megfogni, és azért kezdtem ezzel, mert ez az, amit elsőre lát az ember. Ezt kell kövesse az, hogy nagyon jó személyiség, ami szerintem sokkal fontosabb, ha hosszú távra gondolkodunk. Jó személyiség alatt értem azt, hogy vicces, laza, megértő, okos, blabla… Találjon az én személyiségemhez, tudjon egy időben komolytalan lenni, de ha kell, komoly is. Legyen önálló, önálló gondolatokkal, tervekkel, célokkal, legyen céltudatos. Szerintem ezek az utolsók nagyon vonzók tudnak lenni. 

Legyen tisztességes és mérsékelt. Legyen tartása, de ennek ellenére ne legyen visszafogott belső tulajdonságok terén. Ami a hobbija és az elve, amellett álljon ki, és gyakorolja.

Legfontosabb, hogy tudjak beszélgetni vele mindenről. Viseljen el, szeressen, nézzen ki jól, lehessen megjelenni vele, legyen tartása, s értse a dolgát…

A JÓ PASI

Mindenképpen fontos, hogy férfias legyen, mert minden nőnek szüksége van arra, hogy biztonságban érezze magát valaki mellett. Fontos, hogy mindenről tudjunk beszélgetni, a legjobb barát legyen. Optimális az, ha stabil jövője van, vagyis okos, intelligens, talpraesett, karizmatikus. Szükséges a humor, tisztelje a nőt, legyen udvarias. Nem feltétlen kell passzolnia a véleményünknek mindenben, de fogadja el más véleményét is, és ne akarja ráerőltetni a sajátját másra. Ne legyen régimódi és szűk térlátású. Legyen kíváncsi, érdeklődő, ne legyen büszke, ismerje el, ha tévedett. Ne próbáljon meg befolyásolni, támogasson mindenben. Öltözködjön kifinomultan, legyen igényes.

Nagyon fontos szempont az értékrend. Legyen humorérzéke, de nem arra értem, hogy mindig viccelődjön és mindenből poén legyen, mert a komolyság is fontos. Főleg, ha a kapcsolatunkról van szó. Őszinte legyen, legalább 180 cm, szőke és kék szemű. Ne legyen vastagabb a lábszáram az övénél. És ne legyen nőiesebb, mint én. Amikor fesztiválra megyünk, bírjon végig egy koncertet úgy, hogy a nyakában vagyok. Viszonozza azt a szeretetet, amit én adok.

Olyan, aki bátor, férfias, erős, de hagyja, hogy kibontakozz mellette, így saját magad legjobb verziója lehetsz. Emellett szeret, támogat, megölel, és sosem hagy sz@rban. Legyen jó stílusa, legyen hülye, mármint jó értelemben, sportos, vicces és okos.

Humoros, intelligens és érdekes. Olyan, aki ad magára, van stílusa, sportos, férfias, nem kényes, aranyos… nem létezik.

Odafigyel rád, de közben folyton viccet csinál belőled, persze a jóérzés határán belül. Lehet ölelgetni, szép a mosolya, jó a segge, sokat bókol és értékeli, ha teszel érte valamit. Tiszteli a véleményed, de kifejezi a saját álláspontját. Jókat lehet vele vitázni, és elismeri, ha igazad van. Megdicséri a főztöd és képes felvidítani. Nem hisztis, és lazán kezeli, ha te az vagy. Tud táncolni, szereti az irodalmat. Hasonlít az ízlésetek sok mindenben, de van sok különbség is. A tekintete sugároz egyfajta kedvességet feléd. Kicsit csintalan, szereti a sört, van önbizalma, és nem zavarja, ha a lány az okosabb. Elismeri, hogy a lány is ember, és nem riad vissza a „női” munkáktól. Sűrű a haja, lehet benne turkálni. 

Mint látjuk, ahány ember, annyi vélemény. Azt hiszem, kijelenthetem, hogy nem létezik tökéletes nő vagy férfi, hiszen mindenkinek mást jelent a tökéletes. De azért sok véleményben van közös pont, például a törődés. A szeretet és az ebből fakadó törődés pedig, szerintem, a legszebb emberi tulajdonság.

Hozzászólások