Film- és rajzfilmhősök pszichológiai szemüvegen át nézve – ez volt provokatív témája a BBTE pszichológia szakos gólyabáljának november végén. A Sapientia mozitermében öt gólyapár mérte össze hangját, tudását, kreativitását és ügyességét.

A gólyapárok bemutatkozó videója nyitotta az estet, így megismerhettük a résztvevő elsőéveseket és azt is, hogy milyen film- vagy rajzfilmhősöket képviselnek. László Boglárkát és Ilyés Norbertet a Forrest Gump című film ihlette meg, másodikként Tulogdi Erika és Vass Tófalvi Adrián Mózes mutatkozott be a Trónok harcával, Péntek Vivien és Batár János a Micimackó szereplőit képviselték, Dombi Orsolyát és Fila Jánost a Scooby-Doo rajfilmhősei ragadták meg, míg Jánk Anna és Torjai Gergő-Zoltán a SpongyaBob szereplőiként jelentek meg. A gólyákat öttagú zsűri pontozta: Batiz Enikő, János Réka, Horváth Réka és Szabó Kinga adjunktusok, valamint Bernáth Vincze Anna docens.
Az első feladatban a gólyáknak karaoke versenyen kellett összemérniük hangjukat. A második kihívásban a párok fiú tagjainak a dartshoz hasonló módon lufikat kellett kipukkasztaniuk, aztán annak függvényében, hogy milyen színt találtak el, a lányoknak válaszolniuk kellett különböző nehézségű kvízkérdésekre, majd kreativitásukat és ügyességüket mérték össze Aladdin szőnyegének megszelídítésében. Az elsőéves pároknak egymás ellen párbajozva egy szőnyegen kellett haladniuk egymást felváltva. Az utolsó próbán szinkronizálniuk kellett az általuk képviselt filmeket és rajzfilmhősöket egy-egy jelenetben.
Az eredményhirdetést tombolahúzás előzte meg, a szerencsések kozmetikai kezeléseket, szépségápoló csomagot, valamint házi mézet vihettek haza. Az összesített pontszámok alapján, holtversenyben a negyedik helyen végzett László Boglárka és Ilyés Norbert, valamint Jánk Anna és Torjai Gergő-Zoltán. A dobogós harmadik helyet Tulogdi Erika és Vass Tófalvi Adrián Mózes szerezte meg, második lett Dombi Orsolya és Fila János. A pszichológia szak gólyabáljának győztese Péntek Vivien és Batár János, akik ezáltal továbbjutottak a december 11-i KMDSZ Gólyabálra.
A közönség soraiból Páll Boglárkát kérdeztem, aki pozitív és negatív érveket is felhozott:
– Jó volt a zene, színesek voltak a feladatok, lehetőségük volt a gólyáknak különböző területeken bizonyítani, jó volt az is, hogy a közönséget is bevonták, így nem vált unalmassá az esemény, és mi is részesei lehettünk a történéseknek. Ugyanakkor számomra negatív volt a helyszínválasztás, ami nem volt a legmegfelelőbb, valamint néha úgy éreztem, elég nagy a szervezetlenség, értem ezalatt a hangosítási problémákat, a bemondók folyamatos akadozásait vagy a vetítésnél előforduló problémákat – mondta Páll Boglárka, aki a közönség soraiból bulizta végig a gólyabált.
Nem lepődtünk meg a szervezők nyilatkozatain, miszerint sok nehézséggel járt a gólyabál szervezése. „Szerintem mindenkinek sikerült kihoznia magából a maximumot és a feladatát jól elvégezni. Szerettem ezzel a csapattal dolgozni, és úgy érzem, bár kisebb-nagyobb döccenőkkel, de jól összehoztuk” – nyilatkozta Dávid Kinga, a szervezői csapat egyik tagja, aki szerint igazán jó csapat alakult ki, és az elmúlt hetekben nagyon odatették magukat.

IMG_0766

IMG_0768

IMG_0772

IMG_0786

IMG_0805

IMG_0817

IMG_0845

IMG_0849

IMG_0856

IMG_0862

IMG_0891

Fotók: Zelina Konrád

Hozzászólások