A mémgyártástól a vloggerkedésen keresztül egészen a  lájkcunámiig az online világ minden egyes kis szegletébe betekintést nyerhetünk a VIII. Kommunikációs Napokon. Ha szívesen megismerkednél a TrollFoci közösségi oldal adminjaival, esetleg kérdéseket tennél fel Elekes Levinek, netalán szeretnél betekintést nyerni a Google hirdetések világába, ott a helyed december 9–10. között a Politika-, Közigazgatás-, és Kommunikációtudományi Kar épületének 101-es termében.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézet végzős hallgatói idén is megszervezik a Kommunikációs napokat december 9. és 10. között. A szakmai konferenciát  a kar székhelyének 101-es termében tartják ONLINE.KOMM címen.

Az előző évekhez képest teljesen új tematika kerül terítékre, ugyanis az előadások az online kommunikáció köré épülnek, tárgyalva ennek fejlődését, mindennapos használatát, valamint szerepét a mai társadalomban.

Az előadásokon szó lesz a közösségi médiafelületek (Facebook, Instagram) szerkesztéséről és megfelelő kezeléséről, a napjainkban igen használatos és bevált mém- és viráltartalmakról, valamint az üzleti életben fontos szerepet betöltő Google hirdetésekről is. A BBTE vizuális megjelenítése mellett betekintést nyerhetünk a vloggerek mint új médiaszereplők mindennapi életébe is. Mivel Kolozsvár egyre közkedveltebb rendezvény- és fesztivál helyszínné vált az utóbbi években, a szervezők szükségesnek látták ezek online kommunikációjának bemutatását.

A konferencia kétnyelvű, román és magyar nyelven egyaránt zajlanak előadások, ismert külföldi és belföldi meghívottakkal. A kétnapos rendezvényre a belépés ingyenes, előzetes regisztráció nem szükséges. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt a Politika-, Közigazgatás-, és Kommunikációtudományi Kar épületébe (Zápolya/G-ral Traian Moșoiu utca, 71. sz.).

 penteki-program

szombati-program

Hozzászólások