Csak mert túl sokat pihentünk ebben a (kampány) csendben

A fülünkön folyik ki az elmúlt időszak minden kampányfogása. Láttunk már mindent. 🙂 Így a választások előestéjén a befolyásolás legkisebb, aprócskább, szemernyibb szándéka nélkül gyűjtöttünk össze nektek pár kampányvideót, csak mert érdekesek, viccesek, gázak, vagy még annál is szörnyebbek. Ha a választásokat nem is ők fogják nyerni, videóikkal minket “mélyen megérintettek”. Íme a kedvenceink:

#1

Tartalom és forma érzékeny összjátéka Mirel Amariției videója, amely alapjaiban gondolja újra a kampányfilm műfaját. Íme az ember, aki galamb alakjában száll le speciális országunkba, ahol lesz majd tánc, megszálljuk az oroszokat, dőlni fog a gabona, és tökéletes lesz az elnökünk szemöldöke. Már ha őt választjuk. De a hipnotikus spirál után fel sem merül bennünk, hogy ne a Román Galambok Védőszentje mellett tegyük le a voksunkat. (rusz)

#2

Azért a mi Hunorunk sem maradhat ki. Sokan ahelyett, hogy azzal kampányolnának, hogy ők mit tesznek le az asztalra, orrba-szájba szapulják a többi jelöltet. Nos, ebben a videóban legalább ez nem észlelhető. Kelemen Hunor magáról beszél, és megpróbálja reprodukálni egy átlagos délelőttjét az irodában. Ezzel még nem is lenne semmi gond, ha nem olyan hangnemben beszélne, mintha alig várná, hogy járjon már le ez a rohadt kampány, s közben azt gondolná, hogy „lényegtelen mit mondok, úgy is mindenki rám szavaz – nem mintha számítana valamit ez az egész választás.” Kínkeservesen megosztja velünk személyesebbnél személyesebb sztorijait, például, hogy szelfizni csak a családban szokott, a tegnap esti meccset pedig nem látta. Köszi. Tényleg kezd jó arc lenni ez a Hunor. A videó célja talán az volt, hogy emberközelibben mutassák be kedvenc politikusunkat. Talán az ötlet jó, de a kivitelezés és Kelemen Hunor hangneme egyáltalán nem az emberarcú politikus képét festi elénk. Főleg, hogy a végén beül az átlag szavazópolgárok körében elterjedt, személyes sofőrrel ellátott luxus eremdéesz-mercibe. De nem számít: Keep calm and vote for Hunor! (péter)

#3

A DNA megalapítóját, a tisztesség állítólagos megtestesítőjét, a makulátlan életvitelű Monica Macoveit egy kis huncutságon kaptuk. Vagyis inkább a szimpatizánsait, mivel a jelölt egyetlen hivatalos oldalán sem jelenik meg a videó. De azért nem hiszem, hogy bármelyik elvetemült pártoló fizetett hirdetésként szórná a Macoveit promováló anyagot.  (A videó többször is szembejött zene-hallgatás közben, mivel lusta vagyok adblockot telepíteni. Az elismerés Macoveinek vagy a csapatának, nem az ötletért, vagy a kivitelezésért jár. A videót eredetileg a Advertising Romania készítette a Cava d’Oro konyaknak, nagy sikert érve el vele. Azért szeretjük, mert messzemenően jól szól a szurkálódó csattanó a végén. (bea)

Borítókép: www.enca.com

 

Hozzászólások