A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) már több éve biztosít egy ingyenes magyar felületet, ahol a diákok kiadó lakást, szobát, a hirdetők pedig lakótársat, lakót kereshetnek. A Palota és Kunyhó (PEK) egy igazán felhasználóbarát felületté vált az újítások által – ráadásul így a szeptemberi-októberi csúcsszezonban már sokkal egyszerűbben találhatja meg mindenki az igényeinek megfelelő szállást.

A lakásközvetítő weboldal a http://pek.kmdsz.ro/ címen érhető el, és a bevezetett funkcióknak köszönhetően könnyen kiszűrhetőek a számunkra megfelelő hirdetések. Egy negyedekre osztott várostérkép segítségével az általunk kívánt körzetet előre kiválaszthatjuk, így csak azon belül kell keresgélnünk. Továbbá kis ikonok mutatják, hogy van-e hűtő, wifi, mikrohullámsütő, mosógép vagy éppen erkély a lakásban, de egyéb hasznos információk is megjelennek. Egy gyors ránézésre megtudhatjuk, fiú vagy lány lakhat-e a lakásban, szobában, lehet-e dohányozni, illetve hogy van-e házinéni/bácsi. A lakások árát euróban, lejben vagy dollárban adhatják meg a kiadók.
A PEK-es hirdetés ezentúl felhasználóval történik, így utólag minden szerkeszthető. Kötelező a képfeltöltés is, így megéri előre képeket készíteni, mielőtt regisztrálnánk. Amire figyelni kell: egy hónap alatt automatikusan deaktiválódnak a hirdetések, tehát frissíteni kell őket a Saját hirdetéseim oldalon. Egy év után automatikusan törlésre kerülnek a feltett hirdetések, hogy nem aktuális információk ne jelenjenek meg a weboldalon.

Hozzászólások