„Egy sorozat, amely kettős érzéseket vált ki a nézőből. Amit nem lehet egy epizód után abbahagyni, hiszen egyszer csak ott találjuk magunkat, hogy az évadzáró tizedik résznél tartunk, és a szereplőkkel együtt izgulunk” – így jellemeztem a Netflix pszicho-thrillerének, a Younak első évadát, és ugyanez elmondható a másodikról is, amely a karácsony előtti héten ragasztotta a rajongókat a képernyőhöz.

Izgalomból ugyanis itt sincs hiány, és bár Joe (Penn Badgley) próbál jobb emberré válni, a pszichopata az pszichopata marad. Azonban ellenszenvet most sem érzünk iránta, és ha az első évadban sajnáltuk, esetleg szántuk volna, most végképp elmondhatjuk, ezt az embert egyszerűen nem lehet utálni, mindenféle beteg cselekedete ellenére sem. 

Ahogy a rendezők (Greg Berlanti, Sera Gamble) korábban ígérték, a második évad Los Angelesben játszódik, abban a városban, ahova Joe exbarátnője, Candace (Ambyr Childers) elől menekül, aki, mint kiderült, igenis életben van, és most bosszút forral. Bosszút a férfi ellen, aki majdnem megölte őt, mint ahogyan megölte az utána következőt, Becket (Elizabeth Lail) is. 

Most könyvesbolti kötényén (a könyvek iránti szeretetét ugyanis megőrizte) a Will név bukkan fel, ugyanis kénytelen nevet változtatni és reménykedni abban, hogy elég jó búvóhelyet talált. Ez az új város természetesen új szerelmet tartogat főszereplőnk számára, ez pedig – mily ironikus – éppen egy Love (Victoria Pedretti) nevű lány képében jelentkezik, aki egy talpraesett, szószátyár nő, vagyis teljesen ellentéte Becknek. Joe hiába ellenkezik, hiába próbálja kikerülni – mivel tudja, mi lenne a vége – ,ez a szerelem ismét elveszi a józan eszét, és olyan cselekedetekre készteti, amelyeknek nem biztos, hogy jó kimenetele lesz. Mi, nézők mégsem a negatívumokat részesítjük előnyben, sőt, ismét drukkolunk a párnak, mint korábban is tettük, Beck esetében. 

A főszereplő bizarr monológja ebben az évadban is eléri a hátborzongató hatást, azonban mindvégig érezzük, mennyire viaskodik önmagával, mennyire próbál megjavulni. Hogy megértsük cselekedeteinek indítékait, gyerekkorába is betekintést nyerünk, megismerjük korábbi életét, megértjük, miért vált olyanná, amilyen. A sorozat vége felé pedig már-már úgy érezzük, most végre jól választott, ez a lány nem fogja soha elhagyni, így a horrorisztikus kimenetel is elmaradhat. Hiszen jól kijön Love barátaival, testvérével, a családja is kedveli. Vajon képes lenne akár megváltozni is érte? Vagy ez a lány is úgy végzi majd, mint korábbi barátnői?

Penn Badgley az előző évad végén megígérte, a következőben próbál sokkal ijesztőbb lenni, ígéretét pedig úgy néz ki, sikerült betartania, még ha meg is kellett szenvednie érte.

„Ebben az évadban olyan dolgokat műveltem művégtagokkal, amelyek valóban undorítóak voltak. Több olyan jelenet van, amely annyira zavaró volt számomra, hogy betegnek éreztem magam” – mesélte az Entertainment Tonightban.

Azonban mégsem volt olyan nehéz azonosulnia a karakterrel, a trükk csak annyi, hogy úgy gondolt Joe-ra, mint egy akármilyen emberre, aki az utcán sétál, bármennyire elfuserált is legyen. „Nagyon összpontosítottam a karakter kíváncsi természetére, érzékenységére és nyomozó jellegére. Ő egy hős a saját fejében, szóval igyekszik megtenni azokat a dolgokat, amelyeket eltervezett. Minden eszközt bevet, hogy elérje azt, ami szerinte helyes” – tette hozzá a színész.

 

Hozzászólások