A Vibe Fesztivál tudásfórumának line up-ja folyamatosan bővül, ennek a folyamatnak ad újabb löketet az Open KOLI felhívás.

„Olyan egyetemi oktatókat, kutatókat, influenszereket, közéleti szereplőket szeretnénk a Koli előadói között tudni, akik a millenniumi nemzedékek aktuális helyzetével kapcsolatos kérdések szakértői”

– hangsúlyozta közleményben Tankó Helén, a Koli koordinátora.

Borzási Sarolta, a Koli programigazgatója szerint a tudásfórum rendeltetése a fesztiválozók számára olyan nappali programok biztosítása, amelyek által szellemileg feltöltődhetnek és inspirálódhatnak. A tehetséges fiatal erdélyi tudósok, szakértők, közéleti személyiségek és influenszerek lehetőséget kapnak kutatási vagy szakterületük tematizálására és arra, hogy párbeszédre hívják a fiatalokat. A jelentkezők a tervezett előadásuk egyoldalas kivonatát és egy fél oldalas bemutatkozó szöveget kell elküldjenek a

koli@vibefestival.ro címre június 20-án éjfélig.

A Vibe Kolin felbukkanó témák között szerepel: meddig álmodhat egy nő, hol kezdődik az üvegplafon (Dóczy Melinda), melyek a Facebook és a szólásszabadság összefüggései (dr. Kokoly Zsolt). Dr. Zágoni Balázstól és dr. Bátori Annától megtudhatjuk, hogyan tud lépést tartani a filmművészeti képzés napjaink filmipari trendjeivel, Dezső Bence pedig egy influenszer életéről beszél. Dr. Rácz Béla-Gergely előadásából kiderül, vajon úton vagyunk-e a nyugati típusú jólét felé. Dr. Tonk Márton a Politikai Enciklopédiát ismerteti. Dr. Szász Levente Tíz verseny alatt a Föld körül címmel bemutatja BBTE-s közgazdász hallgatók generációs harcát az esettanulmányokkal. Kassay Anna utazásélményeit is megismerhetik az érdeklődők.

A Vibe Koli húzóneve idén a közösségi média mémsztárja, Tibi atya, akinek humoros, szarkasztikus bejegyzéseit minden huszonöt év alatti fiatal ismeri. A fiktív karakter mögötti mém- és bloggyáros a humbákföldi pap követői közösségéről beszél majd. A millenniumi nemzedék írói is ott lesznek a Koliban: Kemény Zsófi, Kali Ágnes és Lupescu Kata. Kádár Magor arra keresi majd a választ, hogy miért (nem) fekszik a jelenlegi oktatás a millenárisoknak? Seer László pedig arra fog válaszolni, hogyan alakítja át életünket a jövőben a mesterséges intelligencia. Vitus-Bulbuk Emese pszichológus az új nemzedékek felnőtté válásáról, a millenniumiak családalapításáról tart előadást. Koltai Balázs bemutatójában az innovatív vállalkozásokról lesz szó, az Amigos a gyerekekért alapítója, Fábián Sára pedig a társadalmi vállalkozásokról fog beszélni. Joós Andrea arra a kérdésre válaszol, amely leginkább foglalkoztatja a millenniumi nemzedéket: mennyire releváns manapság az, amit az iskolában tanulnak? Morcz Fruzsina a Zeneipari Hivatal nevű, zeneipari képzésekkel foglalkozó iskolától a szakma legújabb változásairól fog mesélni.

Hozzászólások