Feladatok pontról pontra

És akkor ez lenne az a híres...

És akkor ez lenne az a híres…

Azoknak, akik még csak most ébrednek a tegnap esti mámorból jelentjük, hogy csapattársaitok éppen dolgoznak.

A diáknapos csapatok ma reggeli első feladata, hogy szerezzen be egy régi, Kolozsvárt ábrázoló fényképet, majd az azon illusztrált helyszínt megkeresve friss képet készítsen. Tilos képszerkesztőt használni, vagy pedig képeslapot az internetről letölteni. Leadási határidő 11 óra. Hajrá nektek!!

Az eredményre mi is kíváncsiak leszünk.

Update: Készülődnek a második feladattal. Ezúttal Munkácsy A köpülő asszony festményét kell reprodukálni. Arról nincs információnk, hogy ez szintén festmény kell-e legyen, vagy szárnyalhat az emberek fantáziája. Határidő: 13:00.

Update 2: Újabb feladattal kell szembenézniük a CityTour-ban küszködők. Szerettek táncolni? Azt hiszem a diáknaposokat nem kérdezték meg. Keringőt kell táncolniuk a sétatéri Kaszinó előtt. Ajánlott figyelni a dress code-ra (black tie) és arra, hogy a zene hallható legyen. De ez még nem minden. A csapatoknak kolozsvári járókelőket is be kell vonniuk a táncba, mindenki egy-egy partnert keresve magának. Áll a bál a Kaszinó előtt. (?)

Update 3: Reklámgyár. Újabb feladatként reklámot kell készíteniük a játékosoknak. A 2009-es Sziget reklámfilmjei alapján kell egy, a Diáknapokat ajánló kisfilmet forgatni. Pontot ér, hogy mennyire ütős, humoros, kreatív, diáknapos, valamint használható az elkészült alkotás. Trágárkodni nem ér.

És még egy update: Beszámoló pontról pontra – élesben ment a dolog

Forrrotttt a város a mai CityTour-on! Ahogy megkezdődött a nap, rögtön csatlakoztunk az egyik csapathoz, méghozzá a Főnixhez.

Amint az első feladatot bemondták a Paprikában, a csapat, mint számtalan másik, a képeslapos standokat célozta meg. Ejsze az eladó bácsi életében nem volt még ennyire boldog :). Hip-hop, az ó Kolozsvárt ábrázoló képeket elkapkodták, mindenki rohant a saját kis helyszínére fotót készíteni. Ez viszonylag egyszerű volt, amivel a Szúszáj csapat is egyetértett. Jöhet a pihi!

Mintha nem is lenne különbség

Mintha nem is lenne különbség

A második próbához viszont kicsivel több kreativitás kellett. Mint fennebb is említettük, Munkácsy Mihály Köpülő asszonyát kellett reprodukálniuk, méghozzá úgy, hogy minél inkább hasonlítson az eredetire (kellékek, ruha, pozitúra stb.). A főnixes lányok ezt nagyon ügyesen megoldották. Ami ruhát egyszer találtak a hátitáskákban, mind magukra csavarták, így aztán lett kendő is, kötény is, hosszú szoknya is. Na de miben köpüljenek? S mivel? A Matyi téri kukák pont megfeleltek köpülő edénynek, s egy öreg bácsi botja pedig a dugattyúszerű résznek, köcsög híján pedig jó volt egy doboz tej is. Miután minden hozzávalót előkészítettek, kezdődhetett is a szemétköpülés (reméljük az öreg bácsi most éppen nem ezt a cikket olvassa). Na persze mindenki rajtuk nevetett, sőt, páran még meg is álltak végignézni a folyamatot. Ez lett belőle:

Vicces volt a “kislány” arcmimikája a kuka fölött.

A csajokat annyira felvillanyozta a köpült szemét illata, hogy a tejből hirtelen Tátratej lett, ezzel ünnepelték meg a sikeres fotót.

E fenséges itallal a hónuk alatt indult a Főnix a Házsongárdiba, ugyanis közben a Fotómaraton feladataival is ügyeskedtek. Ez most csak azért releváns, mert éppenhogy emiatt késték le a harmadik próbatétel benyújtásának határidejét. Na meg a szuperbevállalós pasiknak köszönhetően. Talán ez volt a feladatban a legnagyobb kihívás: találni olyan fiút a Kaszinó környékén, aki táncra perdül. És igen, végül állt a bál a Kaszinó előtt. Kukucsoljatok bele.

A nagy rohangálásnak és buszozásnak végül az lett az egyetlen gyümölcse, hogy előbb jutottak vissza a fő térre, ahol újra bedugták a fülest, és figyelmesen hallgatták Karolát, amint elmondja a negyedik, és egyben utolsó feladatot. Mostanra már mindenki elfáradt, és a nyűgölődésen már a 72 %-os Tátratej sem segített, ami egyébként mind egy cseppig elfogyott. Berni szerint jövő héten dobják piacra. Csak úgy megsúgom, megéri megkóstolni. Szóval heves viták, galambkergetések, egyet- s egyetnemértés közepette megszületett a KMDSZ Diáknapok promovideó, á lá Sziget Fesztivál. Ni:

 

Hozzászólások